Tesla prehitel znamke BMW, Mercedes, Porsche

Tesla se v ZDA prodaja bolje od znamk, kot so BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Lexus, Maserati. Bo leta 2021 še vedno tako?
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Podjetje Tesla Motors je precej razburkalo avtomobilsko industrijo. Izdelujejo visoko-tehnološka električna vozila šele nekaj več kot deset let, a njihov prodajni delež na ameriškem trgu je vsak dan večji. Danes znaša kar 34 odstotkov. Prodaja se povečuje zelo hitro, v letu 2015 je bilo prodanih vse skupaj 25 000 električnih avtomobilov Model S, prodajo pa so letos dvignili za več kot 50 odstotkov. Načrtujejo namreč kar 50 000 prodanih vozil. Tesla proda več električnih limuzin kot Mercedes in BMW skupaj.

Pri tej raziskavi se odpira vprašanje, ali se bo situacija spremenila po tem, ko bo BMW v sodelovanju z Intelom in Mobileyem izdelal prvo avtonomno vozilo. Ta tri podjetja s področja avtomobilske industrije, tehnologije in računalniškega vida ter strojnega učenja so nekaj časa nazaj javno oznanila, da bodo do leta 2021 izdelalii popolnoma avtomatizirane avtomobile. Z njimi naj bi poskrbeli za varnejšo vožnjo, saj naj bi avtomobili kar sami usmerjali promet in preprečevali nesreče. 

Več iz rubrike

Komentarji: