Telemach prevzel Maxtel

Telekomunikacijski operater Telemach je prevzel in si pripojil ljubljansko telekomunikacijsko podjetje Maxtel, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa. Za Maxtel so se po pisanju medijev sicer potegovali vsi trije največji telekomunikacijski operaterji v državi.
Fotografija: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Mavric Pivk

Na Ajpesu je bil danes tako objavljen sklep okrožnega sodišča o pripojitvi Maxtela Telemachu kot prevzemni družbi.

Telemachu, ki je v lasti ameriškega sklada KKR, se je, kot je takrat pisal časnik Dnevnik, z lastniki Maxtela o prevzemu uspelo dogovoriti lani spomladi. Poleg Telemacha sta se za prevzem Maxtela sicer potegovala še skupina Telekom Austria, ki je lastnica slovenskega mobilnega operaterja A1 Slovenija, in Telekom Slovenije.

Podjetje Maxtel je specializirano za gradnjo lastnega optičnega omrežja in ponudbo optičnega omrežja v zakup. Optično omrežje ponujajo v Ljubljani z okolico in Kranju. Lani so ustvarili 1,11 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, leto pred tem 1,25 milijona evrov. Čistega dobička je bilo lani za 117.000 evrov, v 2015 pa za 266.000 evrov, kažejo podatki na spletni strani Ajpesa.

Največji lastnik Maxtela je bil pred prevzemom s skoraj 70-odstotnim lastniškim deležem švicarska družba Perano Consulting. Kdo je stal v ozadju švicarskega podjetja, uradno ni bilo znano.

Več iz rubrike

Komentarji: