Telekom Slovenije ima najboljše mobilno omrežje v Sloveniji

Na neodvisnem testu, ki ga je opravilo nemško podjetje P3, se je mobilno omrežje Telekoma Slovenije dokazalo kot najboljše omrežje v Sloveniji. Za svoje mobilno omrežje so prejeli certifikat P3 »Najboljši na testu«, ki velja za globalni panožni standard merjenja kakovosti omrežja in zadovoljstva uporabnikov.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Strokovnjaki podjetja P3 so merjenje opravili med oktobrom in decembrom 2018 na več kot 88 odstotkih naseljenih območij in na številnih prometnih povezavah po Sloveniji.
Test je bil opravljen na petih elementih omrežja:
  • pokritost govorih storitev,
  • pokritost prenosa podatkov,
  • pokritost z LTE/4G,
  • hitrost prenosa podatkov do uporabnikov in
  • dostopnost podatkovnega omrežja.

Mobilno omrežje Telekoma Slovenije je prejelo največ točk v skupnem seštevku vseh navedenih elementov.
 
Telekom Slovenije z omrežjem LTE/4G, ki ga je komercialno lansiral 20. marca pred šestimi leti, pokriva že več kot 98 % prebivalstva, z omrežjem LTE-Advanced (4G+), ki uporabnikom omogoča še višje hitrosti mobilnega prenosa podatkov (do 300 Mbit/s v smeri do uporabnika in do 50 Mbit/s v smeri od uporabnika), pa že več kot 68 % prebivalcev.
Mobilno omrežje LTE/4G Telekoma Slovenije povprečno hkrati uporablja kar polovica vseh uporabnikov mobilnih storitev, vanj pa je zaenkrat priključenih več kot 500.000 LTE-naprav.
Mobilni prenos podatkov se je v primerjavi z letom 2017, ko so v Telekomu Slovenije omrežje pričeli nadgrajevati s tehnologijo LTE-Advanced (4G+), povečal za 3-krat, v primerjavi z letom 2013 oziroma od uvedbe LTE/4G pa za 10-krat.
 
»Veseli me, da lahko mobilno omrežje Telekoma Slovenije razglasim kot najbolje ocenjeno omrežje v našem primerjalnem testu. To pomeni, da je bilo na podlagi skoraj 151 milijonov vzorcev, s katerimi smo v Sloveniji pokrili več kot 88 odstotkov naseljenih območij, ugotovljeno, da Telekom Slovenije zagotavlja najbolje ocenjeno omrežje, izkazuje zelo dobro uporabniško izkušnjo ter dosega najboljše rezultate pri pokritosti z LTE/4G omrežjem in prenosnih hitrostih do uporabnika. V P3 opravljamo meritve omrežij, ki temeljijo na metodologiji množičnih podatkov, v več kot 120 državah sveta,« je ob tem izpostavil Hakan Ekmen, glavni izvršni direktor P3 communications.
 

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: