Tekmovanje za start-upe: Energija, mobilnost in pametne tehnologije

Enajstega februarja se je pričelo zbiranje prijav za peto edicijo tekmovanja za start-upe PowerUp! Udeleženci se bodo potegovali za glavno nagrado v višini 50.000 evrov in priložnost, da svojo dejavnost razvijejo na globalni ravni.
Fotografija: Foto: arhiv PowerUp
Odpri galerijo
Foto: arhiv PowerUp

Organizatorji dogodka ne ponujajo zgolj privlačne finančne nagrade, temveč tudi možnost vključitve v InnoEnergyjev prestižni podjetniški pospeševalnik. Namen programa Highway® je razvijati projekte zagonskih podjetij in jih prilagajati za evropski trg. Podjetja, ki se vključijo v program, lahko pričakujejo podporo na najrazličnejših področjih, pri pravnih vprašanjih in zaščiti intelektualne lastnine, pa tudi pri grafični podobi predstavitve, agilni metodologiji in podobnem. Med drugimi prednostmi so še dostop do mednarodnih strank ter finančna investicija v višini do 150.000 evrov.
Število tekmovalcev se je doslej z vsako izdajo podvojilo. Leta 2018 so v InnoEnergy prejeli prijave več kot 300 kandidatov in organizatorji pričakujejo, da bo prijavno obdobje za letošnjo edicijo tekmovanja, ki se izteče 11. marca, še uspešnejše.
Posebej zaželene so v tekmovanju rešitve – produkti ali storitve – na področjih energije, mobilnosti, čistega zraka, ogrevanja, čistih tehnologij in pametnih tehnologij.
Novost tokratne izdaje tekmovanja je posebno priznanje v okviru pobude »izziv čistega zraka« (Clean Air Challenge). Ta nagrada bo podeljena start-upu, ki bo s svojo rešitvijo prispeval k zmanjšanju onesnaženosti zraka in koncentracije smoga.


Start-upi, ki bodo v prijavnem postopku uspešni, bodo vabljeni na posebne pripravljalne delavnice pod vodstvom uveljavljenih evropskih poslovnih mentorjev. Tam se bodo pripravili na nacionalni predizbor in finalni izbor, kjer bodo svoje ideje predstavili strokovnjakom. Zmagovalca bodo razglasili 21. maja v Krakovu na enem najpomembnejših gospodarskih dogodkov srednje in vzhodne Evrope Impact’19.
VEČ O TEM TER MOŽNOST PRIJAVE TU.


 

Več iz rubrike