Tarča spletnih goljufov tudi uporabniki Telekoma Slovenije

V zadnjem valu napadov spletnih goljufov so se med tarčami znašli uporabniki Telekoma Slovenije, Gornjske banke in NLB.
Fotografija: Tarče so bili med drugim tudi uporabniki Gorenjske banke in NLB. Foto: Dokumentacija Dela
Tarče so bili med drugim tudi uporabniki Gorenjske banke in NLB. Foto: Dokumentacija Dela

V zadnjem valu napadov spletnih goljufov so se med tarčami znašli tudi uporabniki Telekoma Slovenije. V slednjem opozarjajo, da po spletu kroži lažno elektronsko sporočilo, ki uporabnike storitev Telekoma Slovenije obvešča o blokadi njihovega uporabniškega računa spletne pošte Siol in jih nagovarja k obisku lažne spletne strani.

Povezava v elektronskem sporočilu je usmerjena na spletno stran, ki je na videz sicer podobna spletni strani, na kateri se nahaja prijava v spletno pošto Siol, so sporočili iz največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja in dodali, da seveda niso pošiljatelji tega elektronskega sporočila, temveč gre za zlorabo blagovne znamke Telekom Slovenije.

Uporabnike, ki so tovrstno elektronsko sporočilo prejeli, opozarjajo, naj lažnega elektronskega sporočila ne odpirajo, ne sledijo povezavi v sporočilu, ki vodi na lažno spletno stran, in ne vpisujejo svojih prijavnih podatkov.

Če so sledili povezavi v lažnem elektronskem sporočilu, si morajo nemudoma spremeniti vstopno geslo v spletno pošto Siol, saj so ga s poskusom prijave na lažni spletni strani razkrili pošiljatelju lažnega in zlonamernega elektronskega sporočila. Za dodatne informacije in pomoč so v Telekomu uporabnikom na voljo na brezplačnih številkah 080 8000 in 041 700 700 ali prek e-naslova info@telekom.si.

V zadnjih dneh se je v Sloveniji pojavilo več tovrstnih poskusov spletnih goljufij oziroma napadov s t.i. lažnim predstavljanjem, ki običajno poteka tako, da napadalec pod pretvezo uradne ustanove prepriča žrtev, da mu nujno posreduje te podatke. Tarče so bili med drugim tudi uporabniki Gorenjske banke in NLB.

Več iz rubrike

aktualno

David Zappe, Pivovarna Laško Union: V krizi čudeže delajo zavzeti zaposleni

Tudi v krizni situaciji je treba ohraniti hladno glavo, hkrati pa biti odprt za disruptivne ideje. Izredni časi zahtevajo izredne pristope.

aktualno

Cel svet stoji, gradbinci pa se držijo rokov

Medtem ko zaposleni geodetske uprave in upravnih enot ostajajo doma, delavci na gradbiščih lovijo roke.

aktualno

Trump se je motil, a tega ne prizna

Sprva je koronavirus označil za demokratično žalitev, ga poimenoval »kitajski virus«, nato pa napovedal, da bo »čudežno« izginil, ko se bo ozračje segrelo.

aktualno

70 odstotkov minimalne plače, ne bo ustavilo zapiranja espejev

Prof. dr. Črt Kostevc: Država je razvezala mošnjiček in naredila nekaj smelih potez pri reševanju najbolj ogroženih, a bojim se, da to ne bo zadržalo toka.

Komentarji: