Tanja Skaza: Direktorji, ukrotite svoj ego (VIDEO)

Tanja Skaza je javno sporočila, da zaključuje poslovno pot direktorice družinskega podjetja Plastika Skaza. Kako se s tem sooča? Kako je odločitev povezana z egom? Zakaj bi morali vsi direktorji ukrotiti svoj ego?
Fotografija: Tanja Skaza. Foto Uroš Hočevar
Tanja Skaza. Foto Uroš Hočevar

Tanja Skaza je javno sporočila, da zaključuje poslovno pot direktorice družinskega podjetja. Na novinarski konferenci v Srebrnem salonu hotela Union v Ljubljani je oznanila, komu bosta s soprogom zaupala vodenje njunega podjetja. To sta dr. Robert Agnič in Bart Stegeman (oba prihajata iz podjetja), medtem ko Igor in Tanja Skaza ostajata 98-odstotna lastnika podjetja, ki ni naprodaj, in bosta v prihodnje opravljala nadzorniško funkcijo. Za Svet kapitala je Tanja Skaza komentirala: »Ne le, da moramo biti lastniki družinskih podjetij tako čustveno kot tudi karierno in poslovno pripravljeni na prenos upravljanja, tudi podjetje mora dozoreti za to, da ga prevzamejo nove generacije managerjev.«


Kako se Tanja Skaza sooča z občutki ob predaji mesta direktorice?

"Z možem predajava zdravo podjetje v roke dvema dobrima osebama. Glede odločitve sva pomirjena, ker živimo iste vrednote in imamo enako vizijo za prihodnost," zagotovi.
Vseeno pa je bila postavljena pred pomembno odločitev, ob kateri je trpel tudi ego, jo pobaramo.

"Vsako podjetje, ki raste, ima voditelja z močnim egom. Le-ta ga žene naprej, da je podjetje uspešno in močnejše. Ko pa nekega dne direktor svoj ego pusti na strani, spozna pravo kvaliteto delovanja podjetja. To so ljudje, ki ustvarjajo dobro zgodbo. Takat bolj čisto in iskreno vidi, da ni edini, ki si želi uspeha, ampak vsi zaposleni. Slednji niso le delali v službi, ampak soustvarjali zgodbo. Dirkektorji nismo najpametnejši ljudje v podjetju," zagotovi Skaza.

Bart Stegeman, Tanja Skaza in dr. Robert Agnič.  Foto Uroš Hočevar
Bart Stegeman, Tanja Skaza in dr. Robert Agnič.  Foto Uroš Hočevar


Nasvet za direktorje: Pustite svoj ego doma


"Prej, ko boste pustili ego doma in prišli med svoje ljudi samo kot iskren ter nežen človek, prej se vam bodo začele dogajati dobre stvari," razloži nekdanja direktorica podjetja.


Kako ukrotiti ego?

Ker pa se naloga zdi lažja, kakor je v resnici, je Skaza povedala, kako se lotiti te naloge. "Ne iščite več vzrokov zunaj sebe, npr. zakaj niste uspešni, ampak bodite iskreni, poslušajte srce, verjamite in zanašajte se nase. Ko sem enkrat dala izgovore na stran, sem spoznala, da sem odgovorna jaz. Morda se je kdaj pripetilo, da nisem na pravilen način podala informacij, ali pa dala napačnim ljudem napačne naloge in obremenitve, včasih smo različni ljudje enostavno drugače gledali na pričakovanja. In tu je točka, na kateri je potrebno spustiti vajeti, zadihati in poslušati srce, ne ega."


Nova karierna pot: Osredotočanje na ženske
 

 

Več iz rubrike

aktualno

Prvi val nemških turistov že na hrvaškem

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov - destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov.

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

aktualno

Za nekaj več kot 6,5 milijonov evrov je naprodaj celotno wellnes naselje

Pandemija koronavirusa je morda ustavila večino svetovnega trga nepremičnin, a ne na Švedskem. Za 70 milijonov švedskih kron (približno 6,6 milijona evrov) je na voljo tudi celotno naselje - Satra Br…

aktualno

Naložbena pobuda za rast in delovna mesta

Kaj imajo skupnega visokotehnološka papirnica na Finskem, ki uporablja obnovljive vire energije, 14 novih zdravstvenih domov na Irskem, posodobitev vlakovnih kompozicij v osrednji in severni Italiji …

Komentarji: