Tam, kjer študente potrebujejo, se urne postavke zvišujejo

Veliko študentov je ostalo brez dela, več pa jih potrebujejo za varstvo otrok in delo v trgovinah.
Fotografija: Povpraševanja je tudi po delih, ki so povezana s trgovino.
Odpri galerijo
Povpraševanja je tudi po delih, ki so povezana s trgovino.

Po tem, ko so se zaprle domale vse storitvene dejavnost razen trgovin in lekaren in marsikateri proizvodnji obrati, množica študentov ostaja brez dela. Kljub temu pa povpraševanje po nekateri še vedno je in celo narašča.

"Trenutno je zelo v porastu povpraševanje po študentih, ki bi pomagali pri varstvu otrok zaposlenih v zdravstvu, pri akcijah, ki jih izvaja civilna zaščita, občine in ostala združenja, ki se trudijo vzpostaviti pomoč starejšim in zdravstvenim delavcem. Glede na to, da pokrivamo veliko bazo mladih v Sloveniji, jim intenzivno pomagamo z obveščanjem študentov, ki se javljajo za tovrstna dela," nam je pojasnila Saša Praček iz študentskega eServisa.Povpraševanja je tudi po delih, ki so povezana s trgovino (npr. pakiranje hrane, dostava, skrb za razkuževanje strank pred trgovskimi centri ipd.,), kjer Pračkova opaža, da so se urne postavke zvišale.  "Podjetja nujno rabijo pomoč takoj in so zato tudi pripravljena plačati več," pravi.

Upad drugih del je več kot očiten.  "Trenutna situacija zelo močno vpliva na ponudbo študentskih del, ki se je precej zmanjšala. Številna podjetja so namreč zaprla svoja vrata, zato tudi dodatne delovne sile več ne rabijo. Kolikor se v trenutni situaciji da, preverjamo aktualnost ponudbe del, ki so ostala objavljena še izpred zaostrenih razmer. Večina podjetij, ki imajo trenutno svoje obrate zaprte, študentov momentalno ne rabi, so pa rekli, da bi jih radi nazaj, ko se situacija normalizira," nam je še pojasnila sogovornica.

Več iz rubrike