T-2 kupil kupil podjetje, ki skrbi za brezžični internet v Slovenski Istri

Družbi bosta skupaj gradili prihodnost na osnovi individualnih in prilagojenih rešitev za posameznike in podjetja.
Fotografija: Nakup družbe Avision pomeni za T-2 nadaljevanje uresničevanja strategije hitro rastočega igralca v panogi, njenim uporabnikom pa omogoča dostop do večjega nabora najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih storitev. Foto: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Nakup družbe Avision pomeni za T-2 nadaljevanje uresničevanja strategije hitro rastočega igralca v panogi, njenim uporabnikom pa omogoča dostop do večjega nabora najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih storitev. Foto: Jože Suhadolnik/Delo

Telekomunikacijski operater T-2 je podpisal pogodbo o nakupu večinskega deleža v družbi Avision d. o. o., ki se ukvarja z brezžično tehnologijo in uporabnikom nudi storitve brezžičnega interneta, televizije, mobilne ter IP telefonije, so sporočili iz T-2.Z vstopom v lastništvo Avisiona T-2 pridobiva dodatno vrhunsko znanje, inovativnost in poglobljeno poznavanje informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Cilj sodelovanja je namreč združiti bogate izkušnje in znanje strokovnjakov na tem področju s poudarkom na brezžičnih tehnologijah. Družbi bosta tako gradili skupno prihodnost na osnovi individualnih in prilagojenih rešitev za posameznike in podjetja.
 
Nakup družbe Avision pomeni za T-2 nadaljevanje uresničevanja strategije hitro rastočega igralca v panogi, njenim uporabnikom pa omogoča dostop do večjega nabora najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih storitev.

T-2 je nedavno podpisal tudi pogodbo o nakupu kabelskega operaterja Inatel, potem ko je aprila kupil Telesat in KKS Kabel Kamnik. Podjetje je kupilo tudi zemljišče, denar pa vložilo v start-up. Vir za te nakupe je odškodnina, ki jo je prejel od Telekoma Slovenije, piše spletno Delo.

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: