Swatch toži Samsung zaradi kraje dizajnov ur

Swatch toži Samsung Electronics Co. zaradi domnevne kraje dizajna njihovih ročnih ur za elektronsko različico Samsungove aplikacije za izbor željenega prikaza ure na pametnem telefonu.
Fotografija: Aplikacijo Clock si lahko prenese vsak uporabnik Samsungovih pametnih telefonih. A prava težava bo, ko bo dizajne mogoče prenesti tudi na pametno uro. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Aplikacijo Clock si lahko prenese vsak uporabnik Samsungovih pametnih telefonih. A prava težava bo, ko bo dizajne mogoče prenesti tudi na pametno uro. Foto: Reuters

Na jugu New Yorka bijejo boj veliki iz industrije ur in elektronike. Swatch toži Samsung Electronics Co. zaradi domnevne kraje dizajna njihovih ročnih ur za elektronsko različico Samsungove aplikacije za izbor željenega prikaza ure na pametnem telefonu, piše Reuters.

Švicarski proizvajalec ur Swatch Group očita svoji korejski elektronski konkurenci popolnoma prekopirane in oblikovno identične dizajne ročnih ur, ki jih je po njihovem mnenju prav zaradi Samsunga zdaj možno dobiti tudi v elektronski obliki. Uporabnikom Samsunga je namreč v obliki brezplačne aplikacije zdaj na pametnih telefonih dostopna paleta dizjanov ročnih ur znamk, ki spadajo v skupino Swatch, med njimi Longines, Omega, Swatch in Tissot.

Katero nosite vi? In katera se vam prikazuje na ekranu pametnega telefona? Foto: Swatch
Katero nosite vi? In katera se vam prikazuje na ekranu pametnega telefona? Foto: Swatch


»Naj jih bo sram zaradi kopiranja dizajna priznanih blagovnih znamk na njihove elektronske naprave – za takšno početje lahko obstaja le en razlog - da želijo skrhati vpliv, ugled in dobro ime, ki ga skozi vsa leta gradi skupina Swatch,« je bil oster predstavnik švicarskega podjetja od prihodu na ameriško sodišče.

Swatch očita Samsungu tudi nelojalno konkurenco in nepošteno poslovno prakso.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: