Švicarji bi tudi nizkocenovne vstopnice za prevoz z vlakom

Poleg prvorazrednih, poslovnih vstopnic in običajnih vstopnic, želijo Švicarji izkoristiti tudi možnost nakupa nizkocenovnih vstopnic za javne vlake.
Fotografija: Državne oblasti v tem trenutku ne vidjo prednosti v nizkocenovnih vstopnicah, pač pa se osredotočajo bolj na posebno vstopnico, ki bo omogočala velike prihranke v času izven prometnih konic. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Državne oblasti v tem trenutku ne vidjo prednosti v nizkocenovnih vstopnicah, pač pa se osredotočajo bolj na posebno vstopnico, ki bo omogočala velike prihranke v času izven prometnih konic. Foto: Reuters

Novo poročilo o javnem transportu v Švici kaže, da si Švicarji želijo tudi cenejših, tretjerazrednih vstopnic za vožnjo z javnim vlakom. S tem bi omogočili dostopnejši prevoz z vlakom tudi državljanom z manj denarja. Železniške tire pa bi na ta način (spet) približali širšim množicam.

Nizkocenovne vstopnice bi lahko kupili tudi državljani, ki si sicer ne morejo privoščiti dragih vstopnic za prvi ali poslovni razred, niti ne za srednji razred železniškega prevoza v dobrih državnih vlakih po vsej državi. Zanje bi bila po mnenju ljudi najboljša rešitev nizkocenovna vstopnica, s katero bi v enostavnejših vagonih, s sedeži za pet oseb.

Državnim oblastem se ideja v tem trenutku ne zdi smiselna, saj s tem posamezniki po njihovem mnenju ne bi privarčevali večjih vsot denarja. V zameno pa so predstavili nov sistem supervstopnice, ki ponuja izredno nizke cene prevozov v času izven prometnih konic.

Švicarski vlaki so imeli vse do leta 1956 tudi nizkocenovne vstopnice za manj premožne državljane.

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

aktualno

Požari razdejali naše navečje naravno bogastvo

Samo junija je bilo uničenih 1034 kvadratnih kilometrov brazilskega amazonskega pragozda.

Komentarji: