Svet kapitala: Sta mnenje in (strokovna) pomoč prodajalca sploh še potrebna?

V sveži številki poslovne priloge Svet kapitala, ki jo že jutri dobite skupaj s časnikom Delo, se med drugim sprašujemo, ali je pri spremenjenih navadah kupca vloga prodajalca pri nakupu sploh še potrebna. 
Fotografija: Jutri v Svetu kapitala preberite tudi o prodajalcih, ki so nemalokrat kupčevi psihologi. Se strinjate? Foto: A. S. H.
Odpri galerijo
Jutri v Svetu kapitala preberite tudi o prodajalcih, ki so nemalokrat kupčevi psihologi. Se strinjate? Foto: A. S. H.

V Svetu kapitala, poslovni prilogi časnika Delo, pišemo in razdeljujejmo vlogo prodajalcev. So dovolj usposobljeni za pomoč strankam, jih sploh še potrebujemo? Navade kupcev so se skozi čas spremenile, so se temu ustrezno spremenili tudi prodajalci? Ugotavljamo tudi, katerih prodajalcev v prihodnosti sploh ne bomo več potrebovali.

Sprašujemo se, kaj je šlo v najbogatejši državi z nafto na svetu tako narobe, da danes Venezuela tako trpi? Simona Drevenšek se je pogovarjala z vodjo skupine Investig'Action Raulom Gallegosom, ki meni, da so za nastalo situacijo krive gospodarske sankcije proti Venezueli in gospodarska vojna, ki jo vodijo Združene države Amerike in so se začele že v času Baracka Obame,  s Trumpovo administracijo pa se le nadaljujejo.

Vse glasnejši so tudi pozivi k spremembam študentnskega dela, piše Aljoša Črnko. Mnogi vidijo v delovanju študentskih servisov mahinacije in prevelike dobičke zasebnikov na račun koncesijskih dejavnosti.

V duhu prihajajočega praznika dela, smo se poglobili tudi v poslovni model zadrug - so ti dinozavri, ki bodo dokončno izumrli, ali gre za model prihodnosti? Ponujajo zadruge bolj vzdržen model poslovanja kot klasična podjetja? Nekateri primeri to dokazujejo, a koliko moči (finančne in časovne) je za takšno združevanje v resnici potrebno?

Poleg snopiča o karieri in delu, pa preberite še o zlatu kot glasniku recesije. Je res kaj na tem? Nas zaradi tega, ker se je cena zlata v pol leta dvignila za deset odstotkov, res pred vrati čaka recesija? In zakaj bi bilo prav zlato lahko eden od pomembnejših kazalnikov prihajajoče gospodarske klime?

Svet kapitala. Ker vam privoščimo dobro branje.

Več iz rubrike