Svet kapitala: Še vedno drvimo v prepad

Brez nadzora je delež prihodkov gospodarstva, ki se steče k delovni sili, vse manjši.
Fotografija: Svet kapitala bo že jutri v vaših rokah. Foto: A. S. H.
Odpri galerijo
Svet kapitala bo že jutri v vaših rokah. Foto: A. S. H.

V sveži številki poslovnega tednika Svet kapitala preberite o neurju, na katerega niso pripravljeni niti oblikovalci politik. Svetovna trgovinska organizacija in vodilni nemški inštitut za ekonomijo sta znižala gospodarske napovedi za Evropo.  Nemčija bo imela zgolj 0,5-odstotno rast gospodarstva. Kaj to pomeni za Slovenijo, smo vprašali novo direktorico Urada za makroekonomske analize in razvoj (Umar) Majo Bednaš.

Sprašujemo se tudi, ali je res prišel čas, ko bodo samorogom začeli odpadati rogovi? Investitorji niso več pripravljeni požreti vseh nesmislov, ki jih trosijo nadobudni podjetniki, in ne verjamejo več v obljube o neizmernem bogastvu na drugi strani mavrice. Vi verjamete?

V branje ponujamo tudi veliki intervju z nemškim poslovnežem Davidom Henzlom, ki je, kot pravi sam, po naključju postal serijski podjetnik. Iz Nemčije se je preselil v ZDA in tam eno od svojih podjetij prodal za več kot 10 milijonov dolarjev. Danes največ dela za svoje podjetje TaskDrive, ob tem pa vodi enega bolj popularnih podkastov na temo usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja.

Še en odličen intevju pa je pripravila Milka Bizovičar, ki se je pogovarjala z vodjo Medpodjetniškega izbraževalnega centra v Šolskem centru Nova Gorica, Adrijano Hodak. Center je evropska komisija prepoznala kot primer dobre prakse. Zakaj, preberite že jutri v poslovnem tedniku Svet kapitala.

                  In druge zgodbe. | Ker vam privoščimo dobro branje. | Svet kapitala.

Več iz rubrike

aktualno

Na udaru bodo predvsem prihodnje generacije

Deset odstotkov najbogatejših zemljanov je odgovornih za več kot polovico vseh emisij med leti 1990 in 2015.

aktualno

Teden restavracij z oktobrsko izvedbo cilja na 100.000 gostov

Tudi jeseni bodo kulinarični navdušenci lahko uživali v tednu restavracij. Ta bo potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah.

aktualno

Gospodarstveniki z MOP o dolgoročni podnebni strategiji Slovenije

Ministrstvo za okolje in prostor je v soboto na Gospodarski zbornici Slovenije predstavilo dolgoročno podnebno strategijo Slovenije pod sloganom #priložnos#izziv#izvedlljivost.

aktualno

Hrvaški siri do prestižnih svetovnih nagrad; sledi avtohtona konoplja

Proizvajalec Sirana Gligora s hrvaškega otoka Pag se je ponovno izkazal in prejel več mednarodnih nagrad.

Komentarji: