Svet kapitala: Še vedno drvimo v prepad

Brez nadzora je delež prihodkov gospodarstva, ki se steče k delovni sili, vse manjši.
Fotografija: Svet kapitala bo že jutri v vaših rokah. Foto: A. S. H.
Svet kapitala bo že jutri v vaših rokah. Foto: A. S. H.

V sveži številki poslovnega tednika Svet kapitala preberite o neurju, na katerega niso pripravljeni niti oblikovalci politik. Svetovna trgovinska organizacija in vodilni nemški inštitut za ekonomijo sta znižala gospodarske napovedi za Evropo.  Nemčija bo imela zgolj 0,5-odstotno rast gospodarstva. Kaj to pomeni za Slovenijo, smo vprašali novo direktorico Urada za makroekonomske analize in razvoj (Umar) Majo Bednaš.

Sprašujemo se tudi, ali je res prišel čas, ko bodo samorogom začeli odpadati rogovi? Investitorji niso več pripravljeni požreti vseh nesmislov, ki jih trosijo nadobudni podjetniki, in ne verjamejo več v obljube o neizmernem bogastvu na drugi strani mavrice. Vi verjamete?

V branje ponujamo tudi veliki intervju z nemškim poslovnežem Davidom Henzlom, ki je, kot pravi sam, po naključju postal serijski podjetnik. Iz Nemčije se je preselil v ZDA in tam eno od svojih podjetij prodal za več kot 10 milijonov dolarjev. Danes največ dela za svoje podjetje TaskDrive, ob tem pa vodi enega bolj popularnih podkastov na temo usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja.

Še en odličen intevju pa je pripravila Milka Bizovičar, ki se je pogovarjala z vodjo Medpodjetniškega izbraževalnega centra v Šolskem centru Nova Gorica, Adrijano Hodak. Center je evropska komisija prepoznala kot primer dobre prakse. Zakaj, preberite že jutri v poslovnem tedniku Svet kapitala.

                  In druge zgodbe. | Ker vam privoščimo dobro branje. | Svet kapitala.

Več iz rubrike

aktualno

David Zappe, Pivovarna Laško Union: V krizi čudeže delajo zavzeti zaposleni

Tudi v krizni situaciji je treba ohraniti hladno glavo, hkrati pa biti odprt za disruptivne ideje. Izredni časi zahtevajo izredne pristope.

aktualno

Cel svet stoji, gradbinci pa se držijo rokov

Medtem ko zaposleni geodetske uprave in upravnih enot ostajajo doma, delavci na gradbiščih lovijo roke.

aktualno

Trump se je motil, a tega ne prizna

Sprva je koronavirus označil za demokratično žalitev, ga poimenoval »kitajski virus«, nato pa napovedal, da bo »čudežno« izginil, ko se bo ozračje segrelo.

aktualno

70 odstotkov minimalne plače, ne bo ustavilo zapiranja espejev

Prof. dr. Črt Kostevc: Država je razvezala mošnjiček in naredila nekaj smelih potez pri reševanju najbolj ogroženih, a bojim se, da to ne bo zadržalo toka.

Komentarji: