Svet kapitala: Premislek o letu 2018. In zaslužkarji vseh vrst.

V petek poleg časnika Delo dobite tudi praznični poslovni tednik Svet kapitala, kjer pišemo o najdragocenejših novoletnih darilih. Ta niso naprodaj.
Fotografija: Delo
Odpri galerijo
Delo

Boštjan J. Turk se sprašuje: »Imamo do denarja zdrav, rahlo vzvišen odnos? Se nismo ujeli v komične pasti masovnega potrošništva? Smo se v širokem loku izogibali cenenim snobom, malomeščanom in mentalnim puščobam? Smo dali sosedom vedeti, da nas povsem briga, kakšno kravo imajo, kakšno ograjo in kakšen avtomobil? Smo izbirali pravo družbo okoli sebe? Smo bili dovolj pozorni do (pravih!) prijateljev, do poslovnih partnerjev, ki jih cenimo in spoštujemo tudi na človeški ravni?« Kakšna vprašanja bére leta 2018 si postavljate vi?

Pa trideset posameznikov, ki si je prek družbenih omrežij ustvarilo bogastvo? Kakšna vprašanja si postavljajo oni? Skupaj imajo 250 milijonov sledilcev na družbenih omrežjih. Nekateri med njimi za en sam posnetek na youtubu dobijo 300.000 dolarjev, drugi za fotografijo na instagramu tudi milijon. Pišemo tudi o »gamerjih«, ki prav tako služijo mastne vsote denarja. Z naraščanjem priljubljenosti računalniških iger je namreč v zadnjih letih vse bolj priljubljeno tudi spremljanje najboljših igralcev videoiger v živo. Tudi vi spremljate kakšnega?

Preberite tudi kako in kdo uporablja ananasovo usnje? :)


Ker vam privoščimo dobro branje!


Več iz rubrike

Komentarji: