Svet kapitala: Po avtocesti do Švice

Po tednu dni premora, ko smo skupaj praznovali kulturni dan, spet ponujamo nov paket dobrega branja.
Fotografija: Odsev odraža svoje. Foto: A. S. H.
Odpri galerijo
Odsev odraža svoje. Foto: A. S. H.

Jutri v poslovnem tedniku Svet kapitala, ki ga dobite skupaj s časnikom Delo, preberite o izgubljeni ali sploh še nikoli oblikovani gospodarski identiteti Slovnenije. Pišemo, kako so resda pri nas avtoceste tako urejene kot v Švici, a to še zdaleč ne pomeni, da smo druga Švica. V resnici smo zelo daleč od tega, in od sanj, o katerih smo sanjali ob osamosvojitvi, piše Pija Kapitanovič.

Ste eden tistih, ki bodo jutri in v soboto zbirali informacije za odločitev o svoji poklicni poti? Študij ali poklicna srednja šola? Ste eden tistih, ki jim starši polagajo na srce, naj se učijo, da ne bo treba delati za tekočim trakom, biti v proizvodnji v nočni izmeni, čistilka? Četudi je raziskava Mladina 2010, katere vodja je bil profesor z mariborske filozofske fakultete Miran Lavrič ugotovila, da imajo slovenski mladi kar nekaj težav pri prehajanju na trg dela, kar vpliva tudi na njihovo zmožnost samostojnega življenja in ustvarjanja družine, se izobraževati splača, ugotavlja Simona Drevenšek.


Zakaj so sol, sladkor in maščobe še vedno tako mamljive? In kje so prehranska dopolnila najbolj pretočna, a najmanj nadzorovana? Zakaj so naftni trgi pred novimi pretresi in druge zgodbe, preberite že jutri v Svetu kapitala.
Ker vam privoščimo dobro branje.

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Štajerskih termah gneča - mestna središča so prazna

Turistični ponudniki na Štajerskem so z uveljavitvijo turističnih bonov začeli beležiti večji obisk.

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

Komentarji: