Svet kapitala: Po avtocesti do Švice

A. S. H.
Odsev odraža svoje. Foto: A. S. H.

Po tednu dni premora, ko smo skupaj praznovali kulturni dan, spet ponujamo nov paket dobrega branja.

Jutri v poslovnem tedniku Svet kapitala, ki ga dobite skupaj s časnikom Delo, preberite o izgubljeni ali sploh še nikoli oblikovani gospodarski identiteti Slovnenije. Pišemo, kako so resda pri nas avtoceste tako urejene kot v Švici, a to še zdaleč ne pomeni, da smo druga Švica. V resnici smo zelo daleč od tega, in od sanj, o katerih smo sanjali ob osamosvojitvi, piše Pija Kapitanovič.

Ste eden tistih, ki bodo jutri in v soboto zbirali informacije za odločitev o svoji poklicni poti? Študij ali poklicna srednja šola? Ste eden tistih, ki jim starši polagajo na srce, naj se učijo, da ne bo treba delati za tekočim trakom, biti v proizvodnji v nočni izmeni, čistilka? Četudi je raziskava Mladina 2010, katere vodja je bil profesor z mariborske filozofske fakultete Miran Lavrič ugotovila, da imajo slovenski mladi kar nekaj težav pri prehajanju na trg dela, kar vpliva tudi na njihovo zmožnost samostojnega življenja in ustvarjanja družine, se izobraževati splača, ugotavlja Simona Drevenšek.


Zakaj so sol, sladkor in maščobe še vedno tako mamljive? In kje so prehranska dopolnila najbolj pretočna, a najmanj nadzorovana? Zakaj so naftni trgi pred novimi pretresi in druge zgodbe, preberite že jutri v Svetu kapitala.
Ker vam privoščimo dobro branje.
Več iz rubrike