Svet kapitala: Obrekovanje je tih način trpinčenja

V novi številki poslovnega tednika Svet kapitala obširno pišemo o govoricah. Ali govorice ustvarjajo toksična delovna okolja v katerih delamo, ali so njihova posledica?
Fotografija: Obrekovanje je tih način trpinčenja. Jutri preberite več v poslovnem tedniku Svet kapitala. Foto: A. S. H.
Obrekovanje je tih način trpinčenja. Jutri preberite več v poslovnem tedniku Svet kapitala. Foto: A. S. H.

Svet kapitala, ki ga vsak petek lahko prebirate skupaj s časnikom Delo, na svetovnem spletu pa vedno, ko si zaželite, tokrat obširno pišemo o govoricah. To so novice, ki so slabe, nekoristne, lahko celo neresnične. A še vedno tako dražljive. Zakaj? Sprašujemo se, ali so pri nas delovna okolja sploh možna brez obrekovanja? In kako se podjetja soočajo s težavo, ki lahko negativno vpliva na zaposlene in uničuje celotne kolektive.

Pogovarjali smo se z direktorjem Pošte Slovenije Borisom Novakom. Podjetje se sooča z velikimi težavami, katerim bo najverjetneje sledil spremenjen poslovni model. Pa to lahko tudi pomeni, da bodo pošto dostavljali le trikrat na teden, preverite jutri v Svetu kapitala in na svetkapitala.si.

V tednu, ki prihaja bomo s poslovno konferenco v Kristalni palači 13. junija tudi sklenili štirimesečni projekt Mobilnost, v katerem smo nakazali nekatere dileme mobilnosti v prihodnosti, še posebej v luči trajnosti. Trajna mobilnost namreč zahteva spremembo človeških navad. Ste pripravljeni?

In druge zgodbe.

V Svetu kapitala | Ker vam privoščimo dobro branje.

Več iz rubrike

aktualno

Stotisoče ljudi že načrtuje obisk Italije, tudi državljani ostajajo doma

Za zdaj mednarodni turizem ni le nemogoč, ljudje v Italiji ne morejo potovati niti med regijami. Od 3. junija bo vse drugače.

aktualno

Prihodnost filmske industrije je jasna

Kako bo filmska industrija izšla iz te krize v smislu novih poslovnih modelov, estetskih praks in tehnične infrastrukture?

aktualno

Prvi val nemških turistov že na hrvaškem

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov - destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov.

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

Komentarji: