Svet kapitala: Obrekovanje je tih način trpinčenja

A. S. H.
Obrekovanje je tih način trpinčenja. Jutri preberite več v poslovnem tedniku Svet kapitala. Foto: A. S. H.

V novi številki poslovnega tednika Svet kapitala obširno pišemo o govoricah. Ali govorice ustvarjajo toksična delovna okolja v katerih delamo, ali so njihova posledica?

Svet kapitala, ki ga vsak petek lahko prebirate skupaj s časnikom Delo, na svetovnem spletu pa vedno, ko si zaželite, tokrat obširno pišemo o govoricah. To so novice, ki so slabe, nekoristne, lahko celo neresnične. A še vedno tako dražljive. Zakaj? Sprašujemo se, ali so pri nas delovna okolja sploh možna brez obrekovanja? In kako se podjetja soočajo s težavo, ki lahko negativno vpliva na zaposlene in uničuje celotne kolektive.

Pogovarjali smo se z direktorjem Pošte Slovenije Borisom Novakom. Podjetje se sooča z velikimi težavami, katerim bo najverjetneje sledil spremenjen poslovni model. Pa to lahko tudi pomeni, da bodo pošto dostavljali le trikrat na teden, preverite jutri v Svetu kapitala in na svetkapitala.si.

V tednu, ki prihaja bomo s poslovno konferenco v Kristalni palači 13. junija tudi sklenili štirimesečni projekt Mobilnost, v katerem smo nakazali nekatere dileme mobilnosti v prihodnosti, še posebej v luči trajnosti. Trajna mobilnost namreč zahteva spremembo človeških navad. Ste pripravljeni?

In druge zgodbe.

V Svetu kapitala | Ker vam privoščimo dobro branje.
Več iz rubrike