Svet kapitala: Na velikanki so tudi stroški velikanski

Jutri s časnikom Delo dobite tudi novo številko poslovne priloge Svet kapitala. Ker vam privoščimo dobro branje.
Fotografija: Svet kapitala. Ker vam privoščimo dobro branje.
Odpri galerijo
Svet kapitala. Ker vam privoščimo dobro branje.

Planica bo te dni oživela, v dolini pod Poncami se bo trlo ljudi, ki bodo s ponosom spremljali polete preko neba. A Planica ni le snežena kraljica, pač pa tudi finančna. Po rekordnem letu 2016, ko je ultimativno zmago Petra Prevca pozdravilo 110.000 obiskovalcev, jih letos pričakujejo pol manj. Se jim mogoče obeta celo izpad dohodka, se sprašuje Klemen Košir.Pija Kapitanovič se je pogovarjala s finančnim ministrom Andrejem Bertoncljem, ki na vidiku ne vidi krize, zaveda pa se tudi, da idealnega proračuna ni, saj nikoli z njim ne bodo vsi zadovoljni. A poudarja, da niti denarja ni na pretek.

V sklopu projekta Mobilnost Simona Drevenšek piše, da bi lahko bila električna vozila že leta 2025 cenejša od sedanje serije avtomobilov. V Sloveniji se k električnim vozilom obračata predvsem občini Ljubljana in Koper, ki bosta do leta 2023 zamenjali vse mestne avtobuse za električne.

Milka Bizovičar tokrat piše o plačah, ki ostaja strogo varovana skrivnost vse do razgovora. Prilagodljiv delovni čas je najpogostejša dodatna ugodnost za zaposlene. Podjetja ga omogočajo med 22 in 34 odstotkom zaposlenih.

V jutrišnji številki Sveta kapitala preberite tudi obširno reportažo in fotoreportažo z večdnevne mednarodne konference World of Synergy, ki je od četrtka do sobote potekala v Termah Olimia. O voditeljstvu, ki navdihuje, se je poučilo kar 180 udeležencev konference, ki so poleg predavanj pridobili tudi precej praktičnih znanj.

Več iz rubrike

aktualno

Britanci sproščajo ukrepe, a niso vsi prepričani da bodo »preživeli«

Velika Britanija se je po treh mesecih karantene počasi odpira, medtem pa lastniki podjetij ne vedo ali bo gospodarstvo dejansko tudi zaživelo.

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

Komentarji: