Svet kapitala: Finci igre Angry Birds niso prodali … (VIDEO)

A. S. H.
Finci igre Angry Birds niso prodali ... Foto: A. S. H.

V sveži številki poslovnega tednika Svet kapitala pišemo o jeznih ptičih in pozabljenih sodelavcih, ki jih igrajo kar na delovnem mestu.Simona Drevenšek se je tokrat pogovarjala z večletnim frontmanom podjetja, ki je naredilo mobilno igro Angry Birds. Peter Vesterbacka je gonilna sila finske startup scene, predvsem pomaga soustvarjati okolje, kjer se ljudje ne bojijo ustvarjati novih in norih stvari. Zaradi odlične lege Finske in svojega energičnega značaja, pa predstavlja tudi pomemben most med Evropo in Azijo. Ravno Vesterbaca je pomagal tudi pri prodaji slovenskega Outfit7 Kitajcem. Zakaj pa Finci niso prodali svojih »jeznih ptičev«?

Pišemo tudi o igranju igric v službi ... poznate kakšnega, ki to redno počne? Ste mogoče sami zagreti igralec »jeznih ptičev«? Tudi med delovnim časom? Milka Bizovičar se sprašuje, kdo je v resnici kriv za takšno početje zaposlenih. Bi to lahko bil šef? In ugotavlja še, kakšna je cena nedela? Preberite v Svetu kapitala.

S starosto slovenskega menedžmenta Petrom Kraljičem se je pogovarjala Pija Kapitanovič. Sogovornik opozarja, da nam brskanje po popkovini ne bo omogočilo lepe prihodnost, ponudi pa tudi nekaj svojih alternativ, ki bi jo mogoče lahko prinesle. Katere so, preberite v Svetu kapitala.

V prvem avgustovskem petku ponujamo tudi zanimive zgodbe z afriških lovišč in predvsem o trofejah, ki jih od tam svojim naročnikom odnašajo divji lovci; pa o virtualnem trenerju biljarda in nenavadnih turističnih atrakcijah.

                                                Ker vam privoščimo dobro branje. | Svet kapitala
Več iz rubrike