Svet kapitala: »Diamanti so za večno.« Ali pa tudi ne.

V jutrišnjem poslovnem tedniku Svet kapitala preiskušamo umetne diamante. Je mogoče opaziti razliko med pravim in umetnim?
Fotografija: Ana Strnad Hočevar
Odpri galerijo
Ana Strnad Hočevar

V aktualni številki Sveta kapitala, ki ga že jutri dobite s časnikom Delo, pišemo o umetnih diamantih. Lani je največji igralec na globalnem trgu z diamanti šokiral s prodajo sintetičnih diamantov, ki so desetkrat cenejši od naravnih, a niso večni. So lahko tudi tako všečni? Preberite v Svetu kapitala.

Analizirali smo tudi dogajanje doma in po svetu o plačilu RTV prispevka. Na Danskem bodo ta mesec prejeli položnico z njižjim prispevkom za javno televizijo DR. To je prvi korak na poti k popolni odpravi plačila. Bi morali to posnemati tudi v Sloveniji?

Bi se lahko strinjali s trditvijo, da so »slovenski vodje kot slovenski očetje - odsotni«? Ugotavljamo, da so čustva v organizacijskem okolju zelo pomembna, a tudi, da mnogo odraslih ljudi nima niti besednega zaklada, povezanega s čustvi, niti jih pri sebi ne prepoznajo. To izhaja že iz družine, kjer se o čustvih ne govori. Se pri vas doma govori o čustvih? Vaš odgovor veliko pove tudi o vodenju družine. Kako se z njim spopadajo boljša slovenska podjetja, pa smo preverili mi.


In še mnogo drugih zgodb. Ker vam privoščimo dobro branje.


Več iz rubrike

aktualno

Britanci sproščajo ukrepe, a niso vsi prepričani da bodo »preživeli«

Velika Britanija se je po treh mesecih karantene počasi odpira, medtem pa lastniki podjetij ne vedo ali bo gospodarstvo dejansko tudi zaživelo.

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

Komentarji: