Svet kapitala: Če nas ne zaduši plastika, nas bodo pojedli Kitajci (VIDEO)

V aktualni številki Sveta kapitala preberite, kako Kitajci počasi a vztrajno prihajajo k nam. Ne manjkajo jim niti polne denarnice.
Fotografija: V zobeh kitajskega zmaja Foto: A. S. H.
Odpri galerijo
V zobeh kitajskega zmaja Foto: A. S. H.

V poslovnem tedniku Svet kapitala, ki ga že jutri dobite skupaj s časnikom Delo, preberite, kako se bomo, če se že nismo, znašli v zobeh kitajskega zmaja. Bo tako močan, da mu bo uspelo skregati države Evropske unije, se sprašujeta Simona Drevenšek in Klemen Košir.



Milan Ilič raziskuje, kam z vso šaro in ostalimi stvarmi v vse bolj natrpanem velemestu in odkriva fenomen najema osebnih samopostrežnih skladišč.

Pišemo tudi o konoplji in njenem učinku v državah, kjer je njena uporaba legalna. Spremembe je mogoče zaznati v tobačni, farmacevtski, gradbeni industriji … pri porabi alkohola in v vsakanjem življenju posameznika. Jutri – z nasmehom v oblačku- zagovorniki njene legalizacije praznujejo začetek Zelenega leta. Čestitke!

Sprašujemo se, kam so izginili vsi tramvaji? Včasih je bil tramvaj pomemben del ljubljanskih ulic, nekaj časa ljubljanski veljaki govorijo o njegovi ponovni umestitvi v prometno shemo mesta, a za zdaj še ni nič od tega. Sprehodili smo se po mestih, kjer je pojav tramvaja zelo pozitivno vplival na življenje v mestnih jedrih.
V rokah že držimo aktualno številko Sveta kapitala. Vi jo boste lahko že jutri. Dobite jo skupaj s časnikom Delo. Foto: A. S. H.
V rokah že držimo aktualno številko Sveta kapitala. Vi jo boste lahko že jutri. Dobite jo skupaj s časnikom Delo. Foto: A. S. H.
In še mnoge druge zgodbe.

V Svetu kapitala.

Ker vam privoščimo dobro branje.

Več iz rubrike