Stojan Nikolić je nov generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne

Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je za novega generalnega direktorja družbe s štiriletnim mandatom soglasno imenoval dosedanjega finančnega direktorja v HSE Stojana Nikolića. Za poslovnega direktorja so nadzorniki imenovali Viktorja Vračarja, ki je doslej vodil družbo ThyssenKrupp. Novi generalni direktor bo funkcijo prevzel 1. aprila, poslovni direktor pa 1. maja.
Fotografija: Stojan Nikolić, generalni direktor HSE.
Odpri galerijo
Stojan Nikolić, generalni direktor HSE.

Dosedanji generalni direktor HSE Matjaž Marovt je odstopno izjavo zaradi osebnih razlogov podal konec januarja. Nova člana poslovodstva HSE sta bila, kot so pojasnili, imenovana na podlagi postopka, ki je potekal prek kadrovske agencije. Kadrovska komisija nadzornega sveta HSE je opravila razgovore z vsemi predlaganimi kandidati in nadzornemu svetu predlagala ožji izbor šestih kandidatov - tri za generalnega in tri za poslovnega direktorja družbe. Vseh šest kandidatov se je z vizijo nadaljnjega razvoja družbe predstavilo tudi na seji nadzornega sveta.

"Ocenili smo, da imata izbrana kandidata najprimernejše kompetence za vodenje poslovnih področjih HSE, ki si jih bosta med seboj razdelila. Nikolić in Vračar sta strokovnjaka z večletnimi izkušnjami v gospodarstvu, tako v Sloveniji kot mednarodno in tudi v energetiki," je po seji povedal novi predsednik nadzornega sveta HSE Boštjan Markoli. Člani nadzornega sveta so ga izvolili za predsednika na današnji seji, potem ko je sredi marca podal odstopno izjavo prejšnji predsednik Milan Perović.

Nadzorniki HSE po besedah predsednika nadzornega sveta pričakujejo, da bosta Nikolić in Vračar upravičila zaupanje in nemudoma pristopila k realizaciji zastavljenih poslovnih in razvojnih ciljev skupine HSE.
 

Več iz rubrike

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

aktualno

Poslujte sodobno z uporabo naprednega paketa

Digitalne storitve vsak dan znova dokazujejo, da so dobrodošla rešitev za naš natrpani vsakdan. Z njihovo pomočjo se lahko opravkov lotimo kar od doma ali med potjo; vse, kar potrebujemo, so le račun…

Komentarji: