Steklarna Hrastnik prevzema srbsko steklarno v Paraćinu

Pogovor z direktorjem Steklarne Hrastnik Petrom Časom o načrtih v Srbiji, vlaganjih v Hrastniku, poslovanju, energetski krizi, dodatku za zaposlene ...
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Steklarna Hrastnik prek svojega lastnika Global Glass prevzema steklarno SFS Paraćin v Srbiji, ki bo postala njeno sestrsko podjetje in bo pomembno prispevala k realizaciji strateških načrtov skupine, so sporočili iz Hrastnika. Zasavska tovarna se lahko pohvali z velikim povpraševanjem kupcev, a se sooča s premajhnimi zmogljivostmi. S prevzemom delujoče steklarne takoj dobimo dodatne kapacitete, ki jih pričakujejo naši kupci za razvoj novih projektov, pravi generalni direktor Steklarne Hrastnik Peter Čas. Z njim smo se pogovarjali o načrtih v Srbiji, načrtovanih vlaganjih v novo peč in novo tovarno v Hrastniku, o tem, kako energetsko intenzivno podjetje uspešno posluje v časih energetske krize ...

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Ugotovitve KPK kršiteljem zapirajo vrata državnih družb

Zakon o SDH prinaša zaostrovanje pogojev za nadzornike in člane uprav državnih družb.

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.