Statistični urad odkril večjo napako v podatkih o izvozu

Predvidoma bo popravljena vrednost izvoza farmacevtskih izdelkov s Švico.
Fotografija: Kolikšna bodo odstopanja v podatkih, bodo predvidoma objavili 27. 9. 2019. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Kolikšna bodo odstopanja v podatkih, bodo predvidoma objavili 27. 9. 2019. Foto: Reuters

»Zaradi odkritja napak, ki so posledica napačnih vrednosti, smo že objavljene statistične podatke (objava dne 9. 9. 2019) umaknili. Napake so se pojavile v izvoznih vrednostih pri trgovanju z nečlanicami in vplivajo na vrednost celotnega izvoza, na trgovinsko bilanco ter na pokritost uvoza z izvozom,« sporočajo iz Statističnega urada.

Popravljene podatke bodo predvidoma objavili 27. 9. 2019.

Spomnimo, po umaknjenih podatkih je bilo julija postavljenih več izvoznih rekordov. Statistični urad je prikazal rast predvsem v menjavi s farmacevtskimi izdelki med Slovenijo in Švico ter še nekaterimi drugimi državami v regiji.

Kaj so ugotovili kolegi z Delove gospodarske redakcije, preberite TUKAJ

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.