Standard & Poor's izboljšal obete za Slovenijo

Bonitetna agencija Standard & Poor's je izboljšala obete za Slovenijo. Tako se je odločila na podlagi pričakovanega nadaljevanja trdne gospodarske rasti v prihodnjih treh letih. Spodbujena s krepkim izvozom in rastočo zasebno potrošnjo bo gospodarska rast v letu 2016 2,5-odstotna, v letu 2017 pa se bo pospešila na 2,7 odstotka, so zapisali.
Fotografija: Unsplash
Odpri galerijo
Unsplash

Agencija Standard & Poor's (S&P) je v novi oceni, ki jo je objavila v petek, izboljšala obete za Slovenijo iz stabilnih v pozitivne, so sporočili s finančnega ministrstva. Bonitetna ocena ostaja nespremenjena pri A, kamor jo je agencija zvišala junija letos.

Naslednje zvišanje bonitetne ocene lahko Slovenija pričakuje v prihodnjih dveh letih. Pri Standard & Poor's se bodo za zvišanje odločili, če bodo opazili izboljšanje stanja v javnih financah in znižanje dolga.

Na ministrstvu za finance izboljšanje obetov vidijo kot še eno potrditev dobrega dela, hkrati pa tudi kot veliko odgovornost, da ne popuščajo v nadaljnjih prizadevanjih za postopno javnofinančno konsolidacijo, strukturne reforme in izboljšanje poslovnega okolja.

Več iz rubrike

Komentarji: