Spremembe v vodstvu družbe Adria Airways

Dr. Arno Schuster odstopil s položaja direktorja družbe Adria Airways. Njegov naslednik bo Holger Kowarsch.
Fotografija: Jure Eržen
Odpri galerijo
Jure Eržen

Dr. Arno Schuster je odstopil s položaja direktorja družbe Adria Airways, član vodstva družbe ostaja le še do konca aprila. Njegov naslednik bo Holger Kowarsch, ki je bil na položaj imenovan s 15. februarjem 2018.

Po privatizaciji Adrie Airways leta 2016, je dr. Schuster vodil prehod družbe iz podjetja v državni lasti do uspešnega komercialnega letalskega prevoznika. Adria Airways je pod novim vodstvom postala vodilni regionalni prevoznik na Balkanu, ki povezuje Slovenijo in ostalo Evropo ter ponuja privlačne povezave preko Ljubljane. Dr. Arno Schuster je ustvaril osnovo za vzdržno stroškovno učinkovito naravnanost Adrie Airways, storitve v rednem prometu povečal za 14 odstotkov, družba pa je pod njegovim vodstvom postala vodilni ponudnik storitev ACMI (zakup letala s posadko) drugim letalskim prevoznikom.

Arna Schusterja bo nasledil Holger Kowarsch, partner v delničarju družbe Adria Airways, 4K Invest. Holger Kowarsch ima več kot 20 let izkušenj na vodstvenih položajih, odgovoren pa je bil tudi za nadzor v Adrii Airways, odkar je 4K Invest pred več kot dvema letoma prevzel Adrio. Pod novim vodstvom bo Adria Airways nadaljevala širjenje svoje mreže letov ter ostala zaupanja vreden in zanesljiv partner združenja Star Alliance in onkraj njega.

Markus Zöllner iz družbe 4K Invest, lastnice Adrie Airways, pravi: »Radi bi se zahvalili Arnu Schusterju za njegovo odlično delo in izjemno vrednost, ki jo je prispeval k Adrii Airways. Njegovo vodstvo in strateška vizija sta bila bistvena za ponovno vzdržno rast družbe. Razumemo, da bi rad več časa preživel na Dunaju, kjer stanuje skupaj s svojo mlado družino. Holger Kowarsch je odličen naslednik, ki se bo usmeril v nadaljnjo rast in širitev mreže poletov.«

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

Komentarji: