Sodišče Ferrariju odvzelo pravico do uporabe blagovne znamke Testarossa

Proizvajalec luksuznih športnih avtomobilov Ferrari je izgubil sodni postopek, v katerem si je prizadeval za ohranitev lastniških pravic nad svojo kultno blagovno znamko Testarossa. Kot je odločilo düsseldorfsko deželno sodišče, Ferrari znamke v minulih petih letih ni uporabljal v zadostni meri. Pritoži se lahko še na višje deželno sodišče.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ferrari je model testarossa začel izdelovati leta 1984 in v 12 letih prodal skoraj 10.000 vozil, kar model uvršča na mesto enega najbolj priljubljenih ferrarijev vseh časov. Vseh dobrih 20 let od konca proizvodnje tega imena nato ni več uporabljal.

Lastnik nürnberške tovarne igrač Kurt Hesse je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zato presodil, da lahko blagovno znamko uporablja brez Ferrarijeve odobritve, s čimer pa se italijansko podjetje kljub vsemu ni strinjalo. Spor je tako pristal na sodišču, kjer so presodili, da bi morali pri Ferrariju ime Testarossa pogosteje uporabljati.

"Blagovno znamko je treba uporabljati, da ostane zaščitena. Tega proizvajalec v tem primeru ni storil," so pojasnili na sodišču.

Ime avtomobila izhaja iz italijanske besedne zveze testa rossa, kar pomeni rdeča glava. Ferrari testarossa je imel namreč na valjih v motorju nameščene rdeče plošče. Sicer pa je luksuzni avtomobil ime dobil od svojega starejšega brata Ferrarija 250 testa rossa, ki si je nekaj desetletij prej ustvaril sloveče ime na dirkališčih.

Več iz rubrike