Sodišče Ferrariju odvzelo pravico do uporabe blagovne znamke Testarossa

Proizvajalec luksuznih športnih avtomobilov Ferrari je izgubil sodni postopek, v katerem si je prizadeval za ohranitev lastniških pravic nad svojo kultno blagovno znamko Testarossa. Kot je odločilo düsseldorfsko deželno sodišče, Ferrari znamke v minulih petih letih ni uporabljal v zadostni meri. Pritoži se lahko še na višje deželno sodišče.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ferrari je model testarossa začel izdelovati leta 1984 in v 12 letih prodal skoraj 10.000 vozil, kar model uvršča na mesto enega najbolj priljubljenih ferrarijev vseh časov. Vseh dobrih 20 let od konca proizvodnje tega imena nato ni več uporabljal.

Lastnik nürnberške tovarne igrač Kurt Hesse je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zato presodil, da lahko blagovno znamko uporablja brez Ferrarijeve odobritve, s čimer pa se italijansko podjetje kljub vsemu ni strinjalo. Spor je tako pristal na sodišču, kjer so presodili, da bi morali pri Ferrariju ime Testarossa pogosteje uporabljati.

"Blagovno znamko je treba uporabljati, da ostane zaščitena. Tega proizvajalec v tem primeru ni storil," so pojasnili na sodišču.

Ime avtomobila izhaja iz italijanske besedne zveze testa rossa, kar pomeni rdeča glava. Ferrari testarossa je imel namreč na valjih v motorju nameščene rdeče plošče. Sicer pa je luksuzni avtomobil ime dobil od svojega starejšega brata Ferrarija 250 testa rossa, ki si je nekaj desetletij prej ustvaril sloveče ime na dirkališčih.

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

Komentarji: