Slovensko gospodarstvo na World Business Forum 2017

V Milanu se zaključuje World Business Forum WOBI 2017, ki gosti svetovno priznane voditelje in strokovnjake uspešnih mednarodnih korporacij, raziskovalnih inštitutov, univerz in drugih institucij, med njimi tudi agencijo SPIRIT, ki je predstavljala slovensko gospodarstvo.
Fotografija: SPIRIT Slovenija
Odpri galerijo
SPIRIT Slovenija

Dvodnevni dogodek vsako leto privabi več kot dva tisoč posameznikov, ki jim je skupna strast do posla. Na dogodku je javna agencija SPIRIT Slovenija na svojem razstavnem prostoru predstavljala slovensko poslovno in investicijsko okolje.

Udeležencem so bila predstavljena najnovejša znanja, trendi, izkušnje in predlogi s področij strategij, inovacij, prihodnosti, digitalne transformacije, sodelovalne ekonomije, marketinga, vodenja in kreativnosti. Med govorci so bili tudi Michael Porter, svetovna avtoriteta s področja oblikovanja konkurenčnih strategij, Randi Zuckerberg, nekdanja direktorica marketinga pri Facebooku, Jonah Berger, profesor marketinga na Wharton School in številni drugi.

SPIRIT Slovenija se dogodka udeležuje od leta 2012, prav Italija pa je ena najpomembnejših zunanjih trgovinskih partneric Slovenije, saj je že nekaj let na drugem mestu tako po izvozu kot uvozu blaga. O tem, da je slovensko poslovno okolje za italijanska podjetja precej zanimivo, priča tudi podatek, da je bilo v zadnjih petih letih v Sloveniji ustanovljenih skoraj 1000 podjetij z italijanskim kapitalom, vsako leto pa narašča tudi število italijanskih naložb v Sloveniji. Glede na jasno izkazan potencial, ki ga italijansko gospodarstvo predstavlja za Slovenijo, je Italija ena od prednostnih držav za izvajanje trženjskih aktivnosti agencije. Na svetovnem gospodarskem forumu pa so Slovenijo kot zanimivo lokacijo za tuje neposredne investicije dodobra predstavili ne le italijanski, temveč tudi svetovni poslovni javnosti.

Več iz rubrike

aktualno

Zelena luč za uvedbo e-vinjet; veljale bodo točno do zadnjega dne v letu

Državni zbor je v tem tednu s 74 glasovi za in nobenim proti sprejel novelo zakona o cestninjenju, ki prinaša pravno podlago za uvedbo elektronskih vinjet za osebna vozila.

aktualno

Žvižgač za pomoč prejel skoraj 100 milijonov evrov

Nagrada je bila izdana prijavitelju nepravilnosti, katerega informacije in pomoč so privedle do uspešnih izvršilnih ukrepov.

aktualno

Janković o omejitvah, ukrepih, zdravstvu in zgrešenem tvitu

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković: Ljubljana ni na vrhu, ampak na repu lestvice širjenja okužb.

aktualno

Mariča Lah: Trgovine so izgubile bitko, ne pa tudi vojne

Slovensko trgovino letos že zaznamuje pandemija, dvig minimalne plače in nedeljsko zaprtje pa sta zgolj še dodatno breme, opozarjajo trgovci.

Komentarji: