Slovenskim železnicam soglasje za nakup 20 novih vlakov

Slovenske železnice bodo pogodbo v vrednosti 148,3 milijona evrov sklenile s poljskim proizvajalcem Stadler.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Uprava Slovenskega državnega holdinga (SDH) je v vlogi ustanovitelja podrobno preučila investicijski projekt v zvezi z nabavo novih voznih sredstev družbe Slovenske železnice in podala soglasje k poslu odvisne družbe SŽ - Potniški promet, d. o. o.,  za nakup 20 novih potniških garnitur. Pogodba v vrednosti 148,3 milijona evrov (brez davka na dodano vrednost) bo sklenjena s poljskim proizvajalcem Stadler, so sporočili iz SDH.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.