Slovenski turizem se predstavlja v Milanu

V Milanu danes vrata odpira turistična borza Bit 2018 - Borsa Internazionale del Turismo. Na njej se, s poudarkom na kulturnem turizmu, predstavlja tudi Slovenija. V italijansko gospodarsko središče so se odpravili predstavniki 21 slovenskih turističnih podjetij in organizacij, so pojasnili na Slovenski turistični organizaciji (STO).
Fotografija: Blaž Račič
Odpri galerijo
Blaž Račič

Slovenija se bo v Milanu predstavila v sodelovanju z 21 partnerji iz gospodarstva. Na borzi bodo tako prisotni Slovenska Istra, Asa Residence, Postojnska jama, Kompas, Lifeclass Hotels & Spa, Turizem Ljubljana, Atlantida Rogaška, Hit Casinos, Hit Alpinea, Terme Čatež, Terme Olimia, Rogaška Resort, Grand Hotel Sava Rogaška, Terme Topolšica, Thermana Laško, Terme Krka, Rimske Terme, Turistično združenje Bled, Park Škocjanske Jame, Rogla & Terme Zreče ter Kobilarna Lipica.

Poleg poslovnih srečanj bodo na sejmišču potekala še strokovna predavanja, seminarji in simpoziji. Številne delavnice, povezane z aktualnimi trendi v svetovnem turizmu, bodo operaterjem odprle možnosti, da se seznanijo z zadnjimi trendi iz turističnega sektorja, pojasnjujejo na STO. Velika pozornost bo namenjena kulturnemu turizmu, digitalni prihodnosti turizma in naraščajočemu pomenu ekskluzivnosti ter personaliziranih storitev.

Na slovenski stojnici bo danes in v ponedeljek potekala animacija s ptujskimi kurenti, v ponedeljek je v načrtu tudi konferenca za strokovno javnost. Sledila bo predstavitev novosti slovenske turistične ponudbe, novih usmeritev in izpostavitev ključnih elementov kulturnega turizma. V ponedeljek zvečer Slovenija pripravlja še dogodek Fuori Bit: Slovenia.

Naša država je, kot dodajajo na STO, za italijanske goste zelo zanimiva, kar potrjuje tudi delež italijanskih turistov, ki je bil v letu 2017 eden od najvišjih. Italijane najbolj privlačijo obala, aktivne počitnice v Julijskih Alpah, zdravilišča, ponudba dobrega počutja in igralništvo, vse bolj pa so pozorni tudi na vrhunska kulinarična doživetja.

Po podatkih statističnega urada so italijanski turisti lani v Sloveniji ustvarili skoraj 540.000 prihodov in več kot 1,16 milijona prenočitev.

Lanske borze Bit se je v Milanu udeležilo prek 45.000 obiskovalcev, 1500 razstavljalcev, 1600 največjih kupcev iz Italije in tujine, 1850 akreditiranih novinarjev, v treh dneh pa je potekalo prek 16.000 sestankov.

Današnji dan bo v Milanu sicer odprt za splošno javnost, ponedeljek in torek pa sta rezervirana za profesionalce iz industrije, organizatorje potovanj in kupce.

Več iz rubrike