Slovenska ideja souporabe električnih vozil se širi na Hrvaško

Po več kot 3-letnem delovanju in rasti v Sloveniji, kjer je v štirih mestih (Ljubljana, Maribor, Kranj in Murska Sobota) skupaj na voljo že blizu 250 souporabniških vozil na skoraj 100 lokacijah, je storitev Avant2Go prišla v tujino- v turistično prestolnico Dubrovnik.
Fotografija: Avant2Go
Odpri galerijo
Avant2Go

Sistem Avant2Go bo tudi na Hrvaškem omogočal podobne prednosti kot v Sloveniji:
plačilo po dejanski porabi, možnost najema 24/7 v realnem času in s stalno podporo, preprosto upravljanje preko pametnega telefona, možnost dostopnih dnevnih najemov, brezemisijska povezava z letališčem, zagotovljena parkirna mesta, uporaba sodobnih vozil vodilnih proizvajalcev s področja e-mobilnosti ...
 
Na začetku bo na voljo 7 lokacij, kjer bodo uporabniki lahko prevzemali in vračali Avant2Go vozila. Lokacije pokrivajo strateška mesta v Dubrovniku - med njimi so med drugim lokacije tik ob starem mestnem jedru, dubrovniška luka in pa tamkajšnje letališče, s čimer je vzpostavljena prva brez-emisijska povezava hrvaškega mesta z letališčem. Glede na potrebe prebivalcev Dubrovnika in turistov bo sistem Avant2Go v prihodnosti dodajal tako nove lokacije kot tudi vozila. Med vozili bodo vključeni vsestranski Renault Zoe, najbolje prodajan električni avto v Evropi, ki bo predstavljal največji del flote, okretni Smart Electric Drive (For2 in For4) in športni BMW i3.


ZAKAJ DUBROVNIK?


Avant2Go
Avant2Go

Mesto Dubrovnik je zaradi svojih značilnosti in velike frekvence ljudi izpostavljeno gneči in težavam s parkiranjem. S tem bodo reševali problematike gneče v prometu. Kot prejemniki nagrade Smart City v okviru vizije razvoja mesta vidijo popolno sinergijo s prednostmi projekta souporabe pri razbremenjevanju prometne infrastrukture in parkirišč, zaradi česar so tudi podprli njegovo implementacijo v Dubrovniku. Sistem Avant2Go bo z rednim delovanjem v Dubrovniku začel v mesecu novembru, hrvaški uporabniki pa se lahko že danes registrirajo in odločijo za enega izmed promocijskih paketov, ki obeležuje začetek delovanja storitve v tem hrvaškem mestu. Že obstoječi uporabniki sistema Avant2Go v Sloveniji bodo imeli možnost priviligiranega pristopa k storitvi na Hrvaškem, o čemer bodo obveščeni v novembru.


 

Več iz rubrike

Komentarji: