Slovenščina zdaj tudi v zvočnih knjigah

V Audibook premierno predstavljena prenovljena knjiga Ksenije Benedetti Protokol - simfonija forme.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Mobilna aplikacija Audibook je prva tovrstna aplikacija na slovenskem jezikovnem trgu in omogoča uporabnikom poslušanje avdio knjig v slovenskem jeziku. Mobilno aplikacijo Audibook je razvila ekipa istoimenskega start-upa iz Ljubljane.

Uporabnikom je prvih devetdeset dni omogočen brezplačen dostop do celotne knjižnice. Aplikacija je voljo je v trgovini Google Play Store - za uporabnike telefonov z operacijskim sistemom Android in v App Store - za uporabnike telefonov Apple. Od oktobra, ko je bila izdana, do danes je pridobila že več kot 1000 uporabnikov.

Trenutno je v njej na voljo nekaj strokovne literature (Rimsko pravo, Kako študirati pravo, Ustavno pravo, Poslovno pravo, vrsta zakonov, Kako do službe, Sprožilci ,...) in nekaj leposlovja, kjer prevladujejo slovenske klasike izpod peres Frana Milčinskega, Franceta Prešerna, Simona Jenka, Ivana Cankarja ... Za potrebe širjenje slovenske knjige tudi po zvočnem kanalu ekipa Audibooka v svoje vrste vabi tudi bralce knjig, so zapisali na svoji spletni strani.

Današnja predstavitev aplikacije je bila združena s predstavitvijo audio knjige knjižne uspešnice Ksenije Benedetti Protokol - simfonija forme izdane leta 2008, ki jo je avtorica za ta namen posodobila. Bralci Benedettijeve avdio knjige (17 ur posnetkov) so slovenski igralci in voditelji Jožica Avbelj, Vojko Belšak, Boris Cavazza, Sebastian Cavazza, Ivan Lotrič, Vesna Milek, Boštjan Romih, Ajda Smrekar, Lotos Šparovec, Marcel Štefančič Jr, Darja Zgonc, Milena Zupančič ter tudi avtorica knjige Ksenija Benedetti.

O vsebini knjige bomo bolj podrobno poročali v eni od prihajajočih izdaj Sveta kapitala.

Več iz rubrike