Slovenija – vedno bolj vroča turistična destinacija

V teh dneh je Slovenija dobila kar dve novi tituli na področju turizma. Se bomo kmalu kosali s Francijo, Španijo ali z Italijo?
Fotografija: Primož Hieng
Odpri galerijo
Primož Hieng

Britanski časnik Daily Mail je eko turizem označil za vse bolj rastočo panogo in Slovenijo uvrstil med deset najboljših eko turističnih destinacijah.

Ljubljana je britanske novinarje navdušila z nazivom Zelena prestolnica 2016, z mestnimi avtobusi, ki jih poganja naravni plin, in posebni smetnjaki. Omenili so, da je skoraj polovica države pokrite z gozdom in da izven prestolnica turisti lahko najdejo veliko ekoloških kmetij. Pohvalili pa so tudi namero, da ima Ljubljana namen postati prvo evropsko mesto brez smeti ("zero waste").

Na drugi strani Oceana pa je Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju z veleposlaništvom Slovenije v ZDA prestavila slovensko turistično ponudbo organizatorjem potovanj, medijem in turističnim organizacijam.

STA piše o tem, da je Maja Pak, direktorica STO, povedala, da je ameriški trg izredno zanimiv, saj »število ameriških turistov v zadnjem obdobju raste. Skupaj z gospodarstvom smo se odločili, da na ta trg vstopimo bolj intenzivno."

Američani so Slovenijo izredno pohvalili: "Najraje obiskujejo Ljubljano, na drugem mestu so aktivne počitnice v gorah in ostalih krajih. Zelo jih pritegne vrhunska kulinarika in Ana Roš je požela veliko pozornosti z gostovanjem v seriji televizije Netflix Chef's Table. Od takrat se je zanimanje za Slovenijo precej povečalo."

Svoje predstavništvo je v New Yorku že imelo podjetje Kompas in direktorica Mateja Sušnik si želi, da bi ga s povečanjem obsega poslovanja znova odprlo. "Z obiskom ameriških turistov v Sloveniji smo zadovoljni in ta trg je za nas v zadnjih letih trg številka ena," je povedala.

Več iz rubrike

aktualno

Vladimir Putin vse bolj vznemirjen

Vrnitev Alekseja Navalnega. Razkrita skrivna palača. Na desetine uličnih protestov. Na platformi Tiktok se trgajo plakati s Putinovo podobo. Športne zvezde o tem javno govorijo, … Putinu stvar…

aktualno

Davos 2021: Pred nami so neizogibne spremembe

Letos se odvija že 51. Svetovni gospodarski forum. Tokrat v virtualni obliki. Poudarek je predvsem na življenju po pandemiji.

aktualno

Študija razkriva posredne posledice boja proti epidemiji na otrocih

Ukrepi za boj proti širjenju epidemije covid-19 posredno povzročajo tudi poslabšanje vida, dokazuje raziskava med več kot 120.000 šolarji na Kitajskem, katerih vid se je lani poslabšal precej bolj ko…

aktualno

Na Hrvaškem gradijo največjo »zeleno« jadrnico na svetu

Brodosplit bo zgradil največjo trijamborno jadrnico na električni pogon, ki bo dosegla ničelni ogljični odtis. Gre za izreden tehnološki napredek.

Komentarji: