Slovenija v EU z najvišjo rastjo obsega gradbeništva

Največji skok obsega gradbenih del je v mesečni primerjavi beležila Slovenija, je sporočil evropski statistični urad Eurostat.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Obseg gradbenih del se je julija v primerjavi z junijem v območju z evrom povečal za 0,3 odstotka, v EU pa za 0,4 odstotka. Na letni ravni je v državah z evrom ta obseg porasel za 2,6 odstotka, v EU za 3,9 odstotka. Največji skok je v mesečni primerjavi beležila Slovenija, je sporočil evropski statistični urad Eurostat. Na mesečni ravni se je v državah z evrom obseg del na stavbah povečal za 1,9 odstotka, obseg del na civilnih inženirskih objektih pa se je zmanjšal za 4,4 odstotka. V EU je bila pri stavbah 1,7-odstotna rast, obseg na inženirskih objektih pa se je zmanjšal za 3,9-odstotka.

Med državami članicami, za katere ima Eurostat podatke, so najvišjo rast obsega gradbeništva julija v mesečni primerjavi zabeležile Slovenija (+7 odstotkov), Madžarska (+4,6 odstotka) in Slovaška (+3,8 odstotka). Največji padec so imele Romunija (-9,1 odstotka), Francija (-1,8 odstotka) in Poljska (-1 odstotek).

Več iz rubrike

aktualno

Britanci sproščajo ukrepe, a niso vsi prepričani da bodo »preživeli«

Velika Britanija se je po treh mesecih karantene počasi odpira, medtem pa lastniki podjetij ne vedo ali bo gospodarstvo dejansko tudi zaživelo.

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

Komentarji: