Slovenija: Najbolj priljubljena Google iskanja v letu 2019

Google je objavil rezultate Leto v iskanju 2019, ki razkrivajo edinstven vpogled v glavne trenutke in trende letošnjega leta.
Fotografija: REUTERS
Odpri galerijo
REUTERS

Rezultati vključujejo tudi podatke o iskanjih na Googlu v Sloveniji. Prvo mesto na seznamu najbolj priljubljenih iskanj v Sloveniji je zasedel košarkarski čudežni deček Luka Dončić, ki nas vedno znova očara in dosega izjemne rezultate na košarkarskem parketu.

Na drugem mestu je izjemno čustven dogodek, ki letos obeležuje 30 let - padec berlinskega zidu, simbol konca razdelitve Nemčije in s tem tudi Evrope.

Ponovno je na seznamu najbolj priljubljenih iskanj tudi dogodek, ki vedno znova v glasbenem duhu poveže vso Slovenijo, Pesem Evrovizije.

Sledile so ključne besede pust, dirka po Italiji ter po Španiji in požar v Notre-dame.

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: