Slovenija ima podpovprečen delež naravoslovno-tehničnega kadra

Več pozornosti bi morali nameniti digitalizaciji javnih storitev, razvoju digitalnega sektorja in spodbujanju prožnejših načinov dela
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Michelle Simmons je kot generalna direktorica v Microsoftu za regijo CEE MC s sedežem v Pragi odgovorna za prodajo, trženje in poslovanje v 25 državah v Vzhodni in Srednji Evropi ter v Srednji Aziji. S svojo ekipo pomaga podjetjem, vladam in partnerjem pri digitalni preobrazbi.

Službovali ste že po vsem svetu, od ZDA do Azije, zdaj ste v Evropi. Katere so trenutno največje ovire v poslovnem svetu?

Zanimivo je, da so svetovni voditelji največjih podjetji, ki jih je anketirala svetovalna družba PWC, kljub okoliščinam zelo optimistični. Kljub temu da jih dve tretjini pričakuje ekonomske izzive, so hkrati prepričani, da bodo ne le preživeli, ampak tudi rasli. Po dveh letih epidemije smo vsi upali, da si bomo lahko oddahnili, pa so prišle vojna, inflacija, izjemna ekonomska negotovost … A zdi se, da je kljub temu v poslu prisotne veliko samozavesti, da se bo s pomočjo agilnosti, inoviranja, zmanjševanjem stroškov in konsolidacije virov lahko še marsikaj naredilo.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.