Slovenci z aplikacijo za iskanje dela v turizmu in gostinstvu

Koprsko startup podjetje Flexyteam je junija na trg lansiralo prvo slovensko specializirano mobilno aplikacijo za iskanje dela v turistično-gostinski panogi.
Fotografija: Sindikat gostinstva in turizma Slovenije je minuli teden, tik pred začetkom visoke poletne turistične sezone, znova opozoril na težave v panogi. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Sindikat gostinstva in turizma Slovenije je minuli teden, tik pred začetkom visoke poletne turistične sezone, znova opozoril na težave v panogi. Foto: Jure Eržen/Delo

Gre za novo orodje, ki iskalce dela in delodajalce prek personaliziranih oglasov povezuje na enostaven in pregleden način, so sporočili iz podjetja, ki je bilo ustanovljeno v lanskem letu.

Mobilna aplikacija, ki si jo je mogoče brezplačno naložiti prek Google Playa in App Stora, je namenjena različnim iskalcem dela, od dijakov do upokojencev. Vsebuje ključne informacije o delu, obvezen podatek je tudi plačilo, kar pospeši izbor ponudnikov dela.

Klepetalnica znotraj aplikacije omogoča hitro komunikacijo, koledar pa beleženje vseh sodelovanj in strokovnih usposabljanj. Po koncu sodelovanja lahko delavec in delodajalec ocenita sodelovanje in delovno izkušnjo in s tem prispevata k večji preglednosti na trgu dela.
 

Vse, kar zajema turistično-gostinska dejavnost


Maja Krizmanič, direktorica podjetja Flexyteam. Foto: Arhiv podjetja
Maja Krizmanič, direktorica podjetja Flexyteam. Foto: Arhiv podjetja
Aplikacija zajema več kot 400 različnih poklicev in specializacij na devetih področjih dela v turistično-gostinski dejavnosti. Gre za področja kulinarike, strežbe, recepcije, gospodinjstva in vzdrževanja, zdravilišč in velnesa, igralništva, kongresov in ostalih prireditev, turizma in potovanj, trgovine ter vodstva, podpornih služb in svetovanja.

Podjetja bodo za neomejeno uporabo aplikacije in neomejeno število objav oglasov plačevala naročnino, ki bo odvisna od njihove velikosti in pogodbenega razmerja.
 

Promocija tudi z nagradno igro


Flexyteam je v želji prispevati k promociji poklicev v turistično-gostinski panogi organiziral tudi nagradni natečaj Delaj z veseljem - privšečkaj si nagrado!, s katerim vabi k sodelovanju vse, ki želijo skozi fotografijo ali video posnetek na družbenem omrežju Instagram izraziti tisto, kar imajo pri delu v turizmu in gostinstvu najraje. Kampanja bo trajala do 30. septembra. Fotografije in video posnetki, ki bodo največkrat všečkani, bodo nagrajeni.

Več iz rubrike

aktualno

Prikrajšanost otrok in socialno šibkih družin

Posamezniki iz šibkejšijh družin so pogosto žrtve stigmatizacije in medvrstniškega nasilja, obenem pa so otroci tudi priče ali žrtve fizičnega, psihičnega in spolnega nasilja. Gre za začaran krog rev…

aktualno

Bosch zavzel drzno stališče do električnih avtomobilov

Največji svetovni proizvajalec avtomobilskih komponent je zavzel nepričakovano stališče v zvezi z električnimi vozili.

aktualno

GZS pripravila predloge ukrepov za PKP8

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je na Vlado RS posredovala predloge ukrepov za 8. protikoronski zakonodajni paket (PKP8). Hkrati je GZS predlagala spremembo nekaterih začasnih odlokov.

aktualno

Šef imperija Samsung za poltretje leto v zapor

Samsung se je pred leti zapletel v velik korupcijski škandal, v katerega je vpletena celo nekdanja predsednica Južne Koreje Park Geun-hye. Dejanski šef imperija je ponovno obsojen.

Komentarji: