Slovenci v boj proti Revolutu in N26

Osnovni princip mobilnega ali kar e-plačevanja je preprost: "Kjerkoli in kadarkoli," je dejal Primož Zupan, direktor podjetja Mbills, ki je razširja svojo prisotnost na tem trgu z debetno kartico Mbills Mastercard.
Fotografija: Shutterstock
Odpri galerijo
Shutterstock

Kljub temu, da je mobilno plačevanje v osnovi globalen posel, ki presega državne meje, je bilo podjetje Mbills doslej s svojimi storitvami prisotno predvsem v Sloveniji, kjer je omogočalo plačevanje na Petrolovih bencinskih servisih in pri nekaterih drugih trgovcih.

Z uvedbo debetne kartice Mbills Mastercard, postajajo možnosti plačil praktično brezmejne. "Mastercard ponuja najbolj široko mrežo plačilnih mest na svetu. Plačevati je mogoče na 44 milijonih fizičnih prodajnih mest, če k temu prištejemo še virtualna, pa je številka višja od 100 milijonov," je ob predstavitvi partnerstva z Mbills dejal Luka Gabrovšek, predstavnik Mastercarda za Slovenijo.

Mbills je s povezav debetne kartice Mastercard, ki ji je mogoče pridobiti preko spleta, in mobilne denarnice na nek način dobil vstopnica v globalni svet e-plačil, ki raste šestkrat hitreje od plačilnega prometa na fizičnih plačilnih mestih. Uporabnike nagovarja s poenostavljenim načinom plačevanja, z bistveno razširjenimi možnostmi nakupovanja in varnostjo. "Kartica bo vezana na razpoložljiva sredstva v mobilni denarnici, več ne bo mogoče zapraviti, kar omogoča večjo varnost in nadzor nad osebnimi financami," je pojasnil Zupan in dodal: "Iz mobilne denarnice se širimo v mobilno platformo."

V tem kontekstu je mogoče dojeti tudi vse tesnejše sodelovanje s Petrolom, ki je ob koncu lanskega leta v Mbills kupil 76-odstotni lastniški delež. Največja energetska družba pri nas in Mbills sta novo platformo Petrol Mbills, ki je naslednica pred dvema letoma predstavljene storitve za mobilno plačevanje Hal Mbills, predstavila v začetku lanskega decembra. "Petrol finančne storitve vidi kot enega od strateških projektov, opredeljenih v razvojni strategiji za obdobje 2018-2022, in Mbills mobilna denarnica je vsekakor eden najpomembnejših produktov na tem področju," je poudaril Igor Stebernak, član uprave Petrola. K temu je dodal, da Petrol razvija plačilno storitev za pametna mesta.

Več iz rubrike

aktualno

Razglašeni letošnji najlepši in najgostoljubnejši kraji v Sloveniji

Turistična zveza Slovenije (TZS) je v soboto razglasila letošnje dobitnike priznanj v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna.

aktualno

Slovenija se uvršča v sam vrh glede očetovskega dopusta, Hrvaška glede materins…

Kakšne so pravice novopečenih staršev pri koriščenju dopusta po posameznih državah? Kakšne so pravice istospolnih parov po svetu do posvojitve?

aktualno

Slovenski Viberate pritegnil zanimanje največjih založbenih hiš

Podjetje Viberate je predstavilo analitično orodje za glasbeno industrijo, ki jo je koronakriza močno zdesetkala, zanimanje pa kažejo tudi največje založbe.

aktualno

Pripravljenost vlade na nov val okužb po večini ocenjena z najnižjo oceno

Manj kot četrtina vprašanih pripravljenost vlade ocenjuje kot dobro ali zelo dobro, bistveno pa upada tudi delež tistih, ki zaupajo vladi, da bo sprejela prave odločitve za našo državo.

Komentarji: