Slovenci v boj proti Revolutu in N26

Osnovni princip mobilnega ali kar e-plačevanja je preprost: "Kjerkoli in kadarkoli," je dejal Primož Zupan, direktor podjetja Mbills, ki je razširja svojo prisotnost na tem trgu z debetno kartico Mbills Mastercard.
Fotografija: Shutterstock
Odpri galerijo
Shutterstock

Kljub temu, da je mobilno plačevanje v osnovi globalen posel, ki presega državne meje, je bilo podjetje Mbills doslej s svojimi storitvami prisotno predvsem v Sloveniji, kjer je omogočalo plačevanje na Petrolovih bencinskih servisih in pri nekaterih drugih trgovcih.

Z uvedbo debetne kartice Mbills Mastercard, postajajo možnosti plačil praktično brezmejne. "Mastercard ponuja najbolj široko mrežo plačilnih mest na svetu. Plačevati je mogoče na 44 milijonih fizičnih prodajnih mest, če k temu prištejemo še virtualna, pa je številka višja od 100 milijonov," je ob predstavitvi partnerstva z Mbills dejal Luka Gabrovšek, predstavnik Mastercarda za Slovenijo.

Mbills je s povezav debetne kartice Mastercard, ki ji je mogoče pridobiti preko spleta, in mobilne denarnice na nek način dobil vstopnica v globalni svet e-plačil, ki raste šestkrat hitreje od plačilnega prometa na fizičnih plačilnih mestih. Uporabnike nagovarja s poenostavljenim načinom plačevanja, z bistveno razširjenimi možnostmi nakupovanja in varnostjo. "Kartica bo vezana na razpoložljiva sredstva v mobilni denarnici, več ne bo mogoče zapraviti, kar omogoča večjo varnost in nadzor nad osebnimi financami," je pojasnil Zupan in dodal: "Iz mobilne denarnice se širimo v mobilno platformo."

V tem kontekstu je mogoče dojeti tudi vse tesnejše sodelovanje s Petrolom, ki je ob koncu lanskega leta v Mbills kupil 76-odstotni lastniški delež. Največja energetska družba pri nas in Mbills sta novo platformo Petrol Mbills, ki je naslednica pred dvema letoma predstavljene storitve za mobilno plačevanje Hal Mbills, predstavila v začetku lanskega decembra. "Petrol finančne storitve vidi kot enega od strateških projektov, opredeljenih v razvojni strategiji za obdobje 2018-2022, in Mbills mobilna denarnica je vsekakor eden najpomembnejših produktov na tem področju," je poudaril Igor Stebernak, član uprave Petrola. K temu je dodal, da Petrol razvija plačilno storitev za pametna mesta.

Več iz rubrike