Skupina Sava Re letos načrtuje 31 milijonov evrov dobička

Skupina Sava Re načrtuje, da bo letos ustvarila približno 31 milijonov evrov čistega dobička. V prvih devetih mesecih ga je bilo za skoraj 21 milijonov in ker je v decembru zabeležila večje škode, ostaja napoved na spodnjem razponu, načrtovanem za letošnje leto. Obseg zbranih bruto premij bo presegel 505 milijonov evrov.
Fotografija: Leon Vidic
Odpri galerijo
Leon Vidic

Kot so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Pozavarovalnice Sava, tak rezultat v skupini načrtujejo kljub večjim škodam, ki so jih beležili v tem mesecu. Predvsem na zavarovalnem odseku v Sloveniji so namreč ugodneje ocenjeni drugi pokazatelji poslovanja ter pričakovan ugoden razvoj škodnih rezervacij za pretekla leta, so pojasnili.

V prihodnjem letu v skupini Sava Re načrtujejo rast bruto premij v višini 2,8 odstotka, s čimer naj bi se te povzele do 520 milijonov evrov, medtem ko bo dobiček vsaj za 20 odstotkov presegel ocenjeno vrednost za letošnje leto. Ta naj bi tako dosegel raven med 37 in 39 milijoni evrov.

Na zavarovalnem delu načrt za prihodnje leto naslavlja aktivnosti s področja digitalizacije poslovanja in uvajanje storitev, ki so z zavarovalnimi povezane, to so predvsem storitve asistence. Premoženjske zavarovalnice zunaj Slovenije načrtujejo 11-odstotno rast, življenjske zavarovalnice pa 14-odstotno rast premije. V odseku pozavarovanj za prihodnje leto načrtujejo sedemodstotno rast premije in postopno vstopanje na nove trge.

V Sloveniji načrtujejo dvoodstotno rast premoženjskih zavarovanj in petodstotni padec premije življenjskih zavarovanj zaradi velikega števila doživetij življenjskih polic. Zavarovalnica Sava iz skupine Sava Re je v tem času začela tržiti zdravstvena zavarovanja, ki bodo v prihodnje pomembna razvojna smer skupine.

V odseku pokojninskih zavarovanj v Sloveniji skupina načrtuje povečanje stanja sredstev življenjskega cikla za štiri odstotke. Na tujih trgih bodo makedonsko pokojninsko družbo, ki so jo kupili, integrirali v skupino, kar je po njihovem pomemben korak k povečevanju prihodkov iz pokojninskih zavarovanj v strukturi prihodkov skupine.

Več iz rubrike