Skrivnostni italijanski otoki, ki navdušujejo s svojimi lepotami

Italija se ponaša s številnimi privlačnimi otoki. Eolsko otočje je eno najbolj očarljivih, hkrati pa omogoča umik od množic.
Fotografija: Italija je geografsko ena najbolj raznolikih držav na svetu, ki se ponaša s številnimi naravnimi lepotami. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Italija je geografsko ena najbolj raznolikih držav na svetu, ki se ponaša s številnimi naravnimi lepotami. FOTO: Shutterstock

Pri Euronews so pripravili predloge otokov, ki se nahajajo na območju Eolskega otočja. Ti se poleg vabljive pokrajine ponašajo tudi s svojo odmaknjenostjo od vrveža in vabijo turiste, ki si želijo oddih preživeti na bolj skrivnih lokacijah.
 

Eolsko otočje – najbolj neokrnjeni otoki na območju Sredozemlja


Italija je geografsko ena najbolj raznolikih držav na svetu, ki se ponaša s številnimi naravnimi lepotami. Njene najbolj obiskane destinacije so Benetke, Firence in Rim, vendar pa so obiskovalcem na voljo še številne druge privlačne in manj obiskane točke. Mednje spada tudi Eolsko otočje.

Eolski otoki spadajo med najbolj neokrnjene otoke na območju Sredozemlja. Hkrati se uvrščajo tudi med Unescovo svetovno dediščino. Če se boste odločili za to, da boste tam preživeli počitnice, se boste morali tja odpraviti iz sicilijanskega mesta Milazzo.
 

Stromboli


Na otoku Stromboli se nahaja nekaj majhnih vasic in plaž s črnim peskom. Stromboli je delujoč vulkan, iz katerega lava bruha vsako noč. Številni se odločajo za nočno plovbo v majhnem pristanišču Ginostra, ki omogoča odličen razgled na ta pojav.

Otok Stromboli. FOTO: Shutterstock
Otok Stromboli. FOTO: Shutterstock

 

Salina


Salina je za razliko od Strombolija bujen in zelen otok. Znan je po kaprah in malvaziji. Glavno pristanišče se imenuje Santa Marina. Najprivlačnejši del otoka je vas Malfa, kjer je lociran hotel Signum z restavracijo in wellness ponudbo.


Panarea


Panarea spada med najmlajše Eolske otoke. Pred prihodkom starih Rimljanov so bili na tem območju naseljeni mikenski Grki, o čemer pričajo določeni predeli, ki spominjajo na grška otoška mesta. Večina turistov za bivanje izbere hotel Raya. Lahko se odločite za turistično plovbo z ladjico do samotnega otočka Busiluzzo, kjer boste lahko plavali v kristalno čisti vodi.

Otok Panarea. FOTO: Shutterstock
Otok Panarea. FOTO: Shutterstock

 

Lipari


Lipari je največji med Eolskimi otoki. Njegovo glavno mesto se prav tako imenuje Lipari. V njem si lahko ogledate arheološki muzej, v katerem so razstavljeni ostanki starodavnih ladij. Tukaj se nahaja tudi največja zbirka starogrških gledaliških mask na svetu. Z razgledne točke Quattrocchi se odpira pogled na lepo pokrajino.


Filicudi


Filicudi je gorati zeleni otok, ki je bil naseljen že v neolitskih časih. Na otoku si lahko ogledate ostanke vasice iz bronaste dobe, ki se nahaja blizu Capo Graziano. V restavraciji La Canna si lahko privoščite odlično morsko hrano.

Otok Filicudi. FOTO: Shutterstock
Otok Filicudi. FOTO: Shutterstock

 

Vulcano


Na otoku si lahko v kraju Porto di Ponente privoščite terapevtsko blatno kopel. Na plaži je pesek črne barve. Najboljša lokacija za bivanje je letovišče Therasia. Navdušili vas bodo razgledi, ki so vam od tam na voljo.

Otok Vulcano. FOTO: Shutterstock
Otok Vulcano. FOTO: Shutterstock

Več iz te teme:

Več iz rubrike