Skrčen dobiček, a cene omogočajo naložbe

V Gen energiji tako kot lani pozivajo podjetja k čimprejšnjemu zakupu elektrike za 2024, cene so ugodne.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Skupina Gen je lani ustvarila 4,1 milijarde evrov prihodkov, potem ko jih je predlanskim približno 3,5 milijarde evrov. Kljub suši in nizki proizvodnji hidroelektrarn, podaljšanemu remontu jedrske elektrarne in zakupom dražjega manka elektrike je poslovala s 23 milijoni evrov čistega dobička. Leto prej je imela skupina 105,6 milijona evrov čistega dobička. A zahtevne razmere in višje cene elektrike imajo tudi dobro stran, naložbe v projekte so po času, ko se nič ni izplačalo, spet mogoče. V kaj investira Gen energija in kaj svetujejo glede zakupov elektrike?

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.