Skladi tveganega kapitala dodajajo gorivo dvigu cen nafte

Vlagatelji so postali bolj optimistični glede cen nafte, saj so se zaloge zmanjšale.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Koledarski razmiki terminskih pogodb za sod nafte WTI v ZDA kažejo, da trgovci pričakujejo akutno pomanjkanje surove nafte v prihodnjih nekaj mesecih, potem ko so Savdska Arabija in njene zaveznice OPEC+ zmanjšale črpanje. Šestmesečni koledarski razmik Nymex WTI se je septembra povečal na skoraj pet dolarjev s samo 88 centov v juniju. Največji dnevni razmik je dosegel celo 5,84 dolarja od najnižjega kontanga* osem centov.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.