Siemens bo v okviru prestrukturiranja zaprl okrog 6900 delovnih mest

Nemški industrijski velikan Siemens je danes sporočil, da bo v okviru prestrukturiranja zaprl okrog 6900 delovnih mest po celem svetu, predvsem v diviziji, ki se ukvarja s fosilnimi gorivi. Približno polovico teh delovnih mest bo Siemens zaprl na domačih tleh, kar je sprožilo ogorčenje sindikatov, poročajo tuje tiskovne agencije.
Fotografija: AP Pictures
Odpri galerijo
AP Pictures

Industrija proizvodnje električne energije se hitro spreminja, pri tem pa je vse večji poudarek na obnovljivih virih energije, je dejala članica uprave Siemens Lisa Davis. V Nemčiji bodo zato odpustili 2600 zaposlenih, v prestali Evropi 1100 in v ZDA 1800.

Nemški industrijski velikan je sicer prejšnji teden sporočil, da mu je v tretjem četrtletju čisti dobiček na letni ravni upadel z 2,4 na 2,2 milijarde evrov.

Najslabše se je tokrat odrezal segment izdelkov za industrijo električne energije in zemeljskega plina, kjer je dobiček upadel za 40 odstotkov.

Nemški sindikat IG Metall se je že kritično odzval na napovedano odpuščanje. "Načrtovano zmanjšanje števila delovnih mest in zapiranje tovarn sta napad na zaposlene," je dejal vodja sindikata Juergen Kerner. Tako veliko odpuščanje je po njegovem mnenju povsem nesprejemljivo za družbo, ki je v tako dobrem položaju.

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

Komentarji: