Šest slovenskih podjetji že četrtič na prestižnem pariškem sejmu

Med 6. in 10. septembrom bo v Parizu potekal sejem Maison & Objet, ki se uvršča med vodilne svetovne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. Na sejmu bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem Spirit Slovenija svoje izdelke predstavljalo tudi šest slovenskih podjetij.
Fotografija: Slovenski paviljon na pariškem sejmu. Foto: Spirit
Odpri galerijo
Slovenski paviljon na pariškem sejmu. Foto: Spirit

Spirit Slovenija skupinsko predstavitev na tem sejmu organizira že četrtič. Po mnenju nekaterih razstavljavcev, ki se skupne predstavitve pod okriljem agencije udeležujejo že od samega začetka, je sejem odlično izhodišče za spoznavanje oblikovalskih trendov, pregled konkurence in navezovanje obetavnih poslovnih stikov, ki so v preteklosti že vodili v sklenitev konkretnih poslov.

Pariški sejem Maison & Objet velja za vodilni svetovni sejem s področja oblikovanja in poteka dvakrat letno. Sejem, na katerem predstavljajo vrhunske oblikovalske dosežke, predstavlja zakladnico idej in vir informacij za industrijo oblikovanja, obenem pa spodbuja njeno rast tudi z različnim obsejemskim dogajanjem. Lani je sejem obiskalo 119.633 gostov iz 171 držav ter 3112 razstavljalcev iz 71 držav. Slovenijo bo na skupnem razstavnem prostoru, na 75 m2 razstavne površine, predstavilo šest pohištvenih in oblikovalskih podjetij, in sicer:  Asobi, d. o. o., Bernix Furniture, d. o. o.,  Design, Ekaterina Bernik, s. p., Donar, d. o. o., Tapetništvo Luka Debevec, s. p., TKC, d. o. o. in 3S Design.

To leto so se podjetja srečala z oblikovalskimi studii, dizajnerskimi trgovinami, notranjimi oblikovalci in arhitekti tako na sedežih podjetij kot tudi na samem sejmišču. Agencija pa je v ta namen pripravila tudi promocijsko brošuro v elektronski obliki. Poleg tega pa bo Spirit Slovenija v sodelovanju z slovenskim veleposlaništvom v Parizu in Centrom za kreativnost na slovenskem razstavnem prostoru organizirala sprejem za tujo poslovno javnost, ki se ga bo udeležila tudi veleposlanica v Parizu, Metka Ipavic. Slovenska podjetja pa so na sprejem povabila tudi svoje poslovne partnerje, kar jim bo omogočilo dodatna neformalna druženja in pridobivanje poslovnih kontaktov.

Septembrski sejem bo letos potekal vzporedno s pariškim tednom oblikovanja, ki se bo letos zgodil med 5. in 14. septembrom 2019.

Več iz rubrike