Semenarna v srbske roke

Srbski poslovnež Dušan Mojsilović oziroma njegova družba Agromarket sta kupila lastniški delež in od DUTB tudi odkupila terjatve.
Fotografija: Semenarna Ljubljana-Kalia, semena v Ljubljani, 25. marca 2015
Semenarna Ljubljana-Kalia, semena v Ljubljani, 25. marca 2015

Semenarna, največji pridelovalec in prodajalec semen v Sloveniji, bo, kot kaže, dobila novega, tokrat nefinančnega lastnika. Srbski poslovnež Dušan Mojsilović oziroma njegova družba Agromarket sta kupila lastniški delež in od DUTB tudi odkupila terjatve. S tem bo po prevzemu postala eden največjih pridelovalcev in prodajalcev semen v regiji.

Po za zdaj še neuradnih podatkih naj bi Mojsilović ​za Semenarno – ta poleg semen prodaja še izdelke in pripomočke za vrt v vrtnih centrih Kalia – skupaj odštel okoli 5,5 milijona evrov, pri čemer je kupnina za lastniški delež, ki jo bo prejela Deželna banka Slovenije (DBS), znašala okoli dva milijona evrov.

Več na Delo.si

Več iz rubrike

aktualno

David Zappe, Pivovarna Laško Union: V krizi čudeže delajo zavzeti zaposleni

Tudi v krizni situaciji je treba ohraniti hladno glavo, hkrati pa biti odprt za disruptivne ideje. Izredni časi zahtevajo izredne pristope.

aktualno

Cel svet stoji, gradbinci pa se držijo rokov

Medtem ko zaposleni geodetske uprave in upravnih enot ostajajo doma, delavci na gradbiščih lovijo roke.

aktualno

Trump se je motil, a tega ne prizna

Sprva je koronavirus označil za demokratično žalitev, ga poimenoval »kitajski virus«, nato pa napovedal, da bo »čudežno« izginil, ko se bo ozračje segrelo.

aktualno

70 odstotkov minimalne plače, ne bo ustavilo zapiranja espejev

Prof. dr. Črt Kostevc: Država je razvezala mošnjiček in naredila nekaj smelih potez pri reševanju najbolj ogroženih, a bojim se, da to ne bo zadržalo toka.

Komentarji: