Še eno priznanje za slovensko inovativno središče ABC Hub

Večnamensko središče ABC Hub je med nagrajenci Central European Startu-up Awards (CESA). Gre za pomembno priznanje v svetovnem merilu.
Fotografija: FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/iStockphoto

Slovenski ABC Hub je ponovno nagrajenec dogodkov Central European Startup Awards (CESA), s čimer enkrat več dokazuje dobre odločitve v svetu startupov.
 

Mednarodno priznanje


Dogodki CESA so se izvajali v desetih državah (v Avstriji, Bolgariji, Češki, Hrvaški, Madžarski, Poljski, Romuniji, Slovaški, Sloveniji in Srbiji), s ciljem po večji povezanosti okolja startupov centralne in vzhodne Evrope. Organizatorji navajajo, da dogodek združuje ključne deležnike v ekosistemu zagonskih podjetij - od ustanoviteljev in investitorjev, do novinarjev in drugih.

Nagrajenca izglasovala javnost, partnerji in žirija


Nagrada CESA se podeljuje vsako leto, izpostavlja pa se posameznika ali organizacijo, ki doseže najboljše ocene s strani uporabnikov, partnerjev in mednarodne žirije. Letošnja nagrada na področju Srednje Evrope je dobil slovenski ABC Hub, ki hkrati z ABC Acceleratorjem uresničuje vizijo družbe BTC; t.j. krepitev dinamične, inovativne, odprte in moderne družbe.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

»ABC Hub smo zasnovali kot dodano vrednost ABC Acceleratorja in s tem nadobudnim mladim omogočili, da domačemu okolju prispevajo svež poslovni pogled in energijo ter ob odlični mentorski mreži dosežejo globalni poslovni preboj. Startupi lahko po zaključku programa v ABC Acceleratorju svoje poslovne ideje razvijajo naprej pod okriljem ABC Huba,« dejavnosti opiše soustanovitelj in direktor ABC Acceleratorja Grega Potokar. Ta še dodaja, da je vsak glas, ki je bil namenjen njihovemu Hubu dodaten pokazatelj, da so med najboljšimi.
 

Uspešno leto za slovenske startup okolje


ABC Hub deluje od leta 2015, sicer pa v osnovi predstavlja inovativno večnamensko središče, kjer zagonska podjetja razvijajo svoje rešitve, se povezujejo in izobražujejo, ter je kot tak nepogrešljiv sopotnik slovenskega start-up ekosistema. V letošnjem letu je hub prejel tudi nagrado za najboljši sodelavni prostor (»coworking«) v Ljubljani, ki jo podeljuje švedska spletna stran Ridestore Magazine in se uvrstil tudi na lestvico 100 najboljših sodelavnih prostorov v Evropi.

Spomnimo še, da je letošnje leto iz številnih vidikov rekordno za slovensko startup okolje. Pospeševalniku ABC je v tem letu namreč uspela rekordna pridobitev novega finančnega partnerja za enega od svojih podjetij, medtem pa tudi ostala podjetja poročajo o nadvse uspešnem letu.

Leto je uspešno tudi za Saša inkubator, kjer odmevnih prodaj podjetij ni bilo, so pa v času pandemije zgolj štiri njihova podjetja zaposlila več novega kadra kot lani vsa zagonska podjetja skupaj.

Več iz rubrike