Še danes čas za plačilo dohodnine iz drugega svežnja

Danes se izteka rok za doplačilo dohodnine za leto 2017 za tiste zavezance, ki so informativne izračune dohodnine prejeli v začetku junija in niso podali ugovora. V tej tranši je bilo zavezancev z doplačili 124.553, ki morajo državi skupaj doplačati 40,75 milijona evrov. Odmerjeni davek lahko poravnajo v več obrokih.
Fotografija: Leon Vidic
Odpri galerijo
Leon Vidic

"Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke," so v sporočilu za javnost zapisali na Finančni upravi RS (Furs). V primeru vložitve obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov.

Roka za vložitev obrazca ni, Furs pa zavezancem priporoča, naj ga vložijo čim hitreje. "Najbolje je takoj, ko zavezanec prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku," so dodali.

V drugem svežnju iz konca maja je bilo 568.983 informativnih izračunov dohodnine za lani, skupaj s prvim svežnjem iz konca marca je izračune torej prejelo 1.528.772 zavezancev. Medtem je finančna uprava dohodnino za zavezance iz prvega svežnja že poračunala, prav tako je pred nekaj dnevi že vrnila preplačane zneske zavezancem iz drugega svežnja.

Do danes torej na Fursu čakajo le še na doplačilo dohodnine tistih zavezancev, ki so jim lani med letom delodajalci obračunali prenizke zneske akontacije dohodnine. V povprečju bo vsak plačal državi 384 evrov, vsi skupaj pa 40,75 milijona evrov. Izjema so zavezanci, ki so zoper informativni izračun vložili ugovor, saj ta zadrži izvršitev.

Več iz rubrike

aktualno

Na udaru bodo predvsem prihodnje generacije

Deset odstotkov najbogatejših zemljanov je odgovornih za več kot polovico vseh emisij med leti 1990 in 2015.

aktualno

Teden restavracij z oktobrsko izvedbo cilja na 100.000 gostov

Tudi jeseni bodo kulinarični navdušenci lahko uživali v tednu restavracij. Ta bo potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah.

aktualno

Gospodarstveniki z MOP o dolgoročni podnebni strategiji Slovenije

Ministrstvo za okolje in prostor je v soboto na Gospodarski zbornici Slovenije predstavilo dolgoročno podnebno strategijo Slovenije pod sloganom #priložnos#izziv#izvedlljivost.

aktualno

Hrvaški siri do prestižnih svetovnih nagrad; sledi avtohtona konoplja

Proizvajalec Sirana Gligora s hrvaškega otoka Pag se je ponovno izkazal in prejel več mednarodnih nagrad.

Komentarji: