Sava preklicala dokapitalizacijsko skupščino

Državna lastnika sta po neuradnih informacijah menila, da je dokapitalizacijska cena previsoka.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Sava je danes zaradi administrativnih razlogov preklicala za ponedeljek napovedano skupščino, na kateri naj bi lastniki odločali o dokapitalizaciji družbe s stvarnim vložkom in z denarjem. Že včeraj smo poročali, da dokapitalizacijska cena delnice krepko presega knjigovodsko in prav v tem naj bi bil tudi zadržek državnih lastnikov – Slovenskega državnega holdinga (SDH) in Kapitalske družbe (Kad), ki tega ne bi podprla. Zato je družba skupščino preklicala.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.