Saša Mrak, nova izvršna direktorica Združenja Manager

Upravni odbor Združenja Manager je danes soglasno potrdil Sašo Mrak za novo izvršno direktorico združenja. Mrakova, ki je pred tem 15 članom upravnega odbora predstavila svojo vizijo in nadaljnje usmeritve združenja, bo položaj nastopila 1. januarja 2018, so sporočili iz združenja.
Fotografija: Matej Družnik
Odpri galerijo
Matej Družnik

Mesto izvršnega direktorja Združenja Manager se je izpraznilo sredi oktobra, ko je Sonja Šmuc postala generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije.

Predsednik Združenja Manager Aleksander Zalaznik je postopek iskanja novega kandidata za ta položaj sprožil septembra, oktobra pa je kot kandidatko predstavil Mrakovo. Tako je v današnji predstavitvi pred upravnim odborom med drugim poudarila, da se mora združenje tudi v prihodnosti razvijati kot platforma za profesionalizacijo menedžerske stroke, mednarodno povezovanje in sooblikovanje podpornega okolja.

Ob imenovanju za izvršno direktorico je poudarila: "Počaščena sem, da mi je upravni odbor zaupal to vlogo in da lahko nadaljujem poslanstvo Združenja Manager. Verjamem v moč človeškega kapitala in voditeljstva, ki v ospredje postavlja ta kapital. Želim, da so slovenskemu okolju in družbi zgled dobre prakse vodenja in upravljanja kot tudi, da je to okolje za delodajalce, podjetnike in kadre spodbudno tudi s pravnih in davčnih vidikov." Podroben program bo s strokovno ekipo predstavila na tradicionalnem januarskem srečanju Združenja Manager.

Mrakova, ki je končala študij MBA na poslovni šoli Cotrugli v Zagrebu, ima več kot 15 let izkušenj s področja razvoja kadrov, vodenja, marketinga, odnosov z javnostmi in medijev. Delovala je kot vodja izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit, bila urednica priloge Zaposlitve & kariera časopisa Dnevnik, vodila je tudi marketing in odnose z javnostmi v Kranjski investicijski družbi, danes pa je odgovorna urednica revije HR&M ter vodja, svetovalka in soustvarjalka projektov ter izobraževanj na področju razvoja družbe, človeškega kapitala, vodenja in podjetništva.

Več iz rubrike